Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fogyókúrán a mobilok

Kütyük

Fogyókúrán a mobilok

Milyen vastag egy átlagos mobiltelefon? Most többek közt erre a kérdésre is választ kaphatunk.

A mobiltelefonok történetében most először fordult elő, hogy a készülékek átlagos vastagsága 14 milliméter alá csökkent. Egy a Strategy Analytics által közölt felmérésből kiderül, hogy idén nyáron a mobiltelefonok átlagos vastagsága egész pontosan 13,96 milliméter volt. Érdekesség, hogy az ultra-vékony mobil divathullámot elindító Motorola RAZR V3 vastagsága éppen 13,9 milliméter volt – ez a készülék még 2004-ben jelent meg a kereskedelmi forgalomban. Az eredeti Motorola DynaTAC vastagsága anno 89 milliméter volt.

A Strategy Analytics felméréséből fény derül továbbá arra, hogy az új készülékeknek immár több mint 85 százaléka rendelkezik USB támogatással; ugyanez az adat két évvel ezelőtt még csak 60 százalékos volt. Az új mobiltelefonok 87 százaléka van ellátva memóriakártyák fogadására alkalmas bővítőslottal, ami ugyancsak komoly előrelépés a két évvel ezelőtti 71 százalékhoz képest.

Az adatok rávilágítanak arra is, hogy a telefonok készenléti ideje az elmúlt időkben 25 százalékos növekedésen ment keresztül, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezek az adatok a gyártók által megadott, legtöbbször elméleti síkon mozgó specifikációkra épülnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés