Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elindult az LG Apps Store

Kütyük

Elindult az LG Apps Store

Az LG Electronics online alkalmazásboltot (Application Store-t) nyitott az LG mobilt használók számára, először Ázsiában – 2009. július 14-től -, majd az év során további 24 országban lehet elérni saját nyelven.

A tervek szerint 2009 végére már 2000 alkalmazás lesz letölthető a weboldalról. Ezek közül több mint 100 programot ingyenesen érhetnek el az LG készülékek felhasználói. A felhasználók sok szempontból rosszul jártak azzal, hogy sok alkalmazás hamarabb vált elérhetővé, mint ahogy a piac megérett volna rájuk. Az LG Application Store ezzel szemben egy olyan platform, amely összhangban áll az LG-től megszokott minőséggel, és így lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a maximumot hozzák ki készülékeikből – mondta Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications Company vezérigazgatója.

Az LG “Application Store”-hoz kapcsolódik az LG Mobile Developer Network , az LG mobiltelefonokra játékokat és alkalmazásokat készítő külső szoftverfejlesztők számára létrehozott weboldal. Tavaly októberi indulása óta jelentős átalakításon esett át a portál, hogy 2009 júniusában továbbfejlesztett tartalommal jelentkezzen. A fejlesztőknek felajánlott újabb és újabb ösztönzőkkel együtt várhatóan egyre nő majd az elérhető alkalmazások száma is.

A fejlesztők a weboldalon widget kisalkalmazásokat fejleszthetnek és oszthatnak meg egymással, illetve tesztelhetik is alkalmazásaik működését a “Virtual Developer Lab”-en (virtuális fejlesztőlabor) és akár le is tölthetik azokat. A webhely jelenleg a Java SDK-t támogatja, az év végére pedig a widget kisalkalmazásokhoz a virtuális fejlesztőlabort (VDL), illetve az OTA (Over-The-Air) letöltést is támogatja majd.

A magyar felhasználók számára az “Application Store”-ban lévő tartalmak egyelőre nem elérhetők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés