Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elindult a hazai mobilkód kísérlet

Kütyük

Elindult a hazai mobilkód kísérlet

A Pannon, a Sanoma, és a T-Mobile összefogásaként elindult a magyarországi mobilkód kísérlet. Az elsősorban Japánban és Nyugat-Európában elterjedt technológia egy kétdimenziós vonalkód, ami fölé fényképezőgépes mobiltelefont tartva információkhoz lehet jutni, tudtuk meg a három cég közös sajtótájékoztatóján.

Magyarországon Quick Response, azaz QR szabványon alapuló mobilkódot használja a három cég, ami Európában a leginkább elterjedtnek számít. Elsősorban hirdetésekben használják, a termékről a kódon keresztül lehet többlet-információhoz jutni.

A kód több mint 7000 karakternyi információ tárolására alkalmas. A módszer lehetővé teszi a telefon weboldalakra való átirányítását, amennyiben az előfizető rendelkezik mobilnet eléréssel, vagy felhívhat vele egy telefonszámot, elküldhet egy előre megírt SMS-t. A másik lehetséges alkalmazási terület, amikor a felhasználó MMS-ben kap egy mobilkódot, és azt használhatja jegyként a reptéren, vagy kuponként vásárlásnál.

Egy díjmentes SMS után lehet telepíteni az olvasóprogramot, amit utána adatforgalmi díj nélkül tölthetünk le a mobilneten keresztül. A tervek szerint a mobilszolgáltatók a jövőben már ilyen alkalmazással ellátva fogják forgalmazni a készülékeket. Itthon a Sanoma kiadványaiban, például a Figyelőben találkozhatunk egy mobilkódra alapuló nyereményjátékkal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés