Connect with us

technokrata

Duplájára nőtt a mobilinternetet használók száma

Kütyük

Duplájára nőtt a mobilinternetet használók száma

A mobileszközökön internetező, híreket és információkat olvasó felhasználók számra egy év alatt több mint a duplájára nőtt az Egyesült Államokban – derült ki a comScore legfrissebb elemzéséből.

A comScore adatai szerint egy év alatt, 2008. január és 2009. január közötti időszakban több mint a duplájára 63,2 millióra emelkedett a mobilkészülékeket internetezésre használók száma, ebből 22,4 milliónyian naponta olvasnak híreket és egyéb információkat mobileszközeiken.

Az elmúlt év során a mobilinternet alkalmi használata sokak számára mindennapos tevékenységgé nőtte ki magát, mutatott rá Mark Donovan, a comScore alelnöke. Majd hozzátette, hogy egyre növekszik a mobil média szerepe, a felhasználók pedig előszeretettel használják a mobilinternet nyújtotta előnyöket.

A közösségi oldalak látogatása, bloggolás tartoznak például azon tevékenységek körébe, melyeknek köszönhetően egyre népszerűbb a mobil webezés, de meg kell említeni az iPhone-ra letölthető alkalmazásokat is, hiszen ez is jelentősen növelte a hírfogyasztást és az információk online beszerzését.

Januárban 22,3 millió felhasználó rendelkezett olyan alkalmazással, mellyel hírekhez és információkhoz lehet hozzáférni. A térképes szolgáltatások a legnépszerűbbek ezek között, 8,2 milliónyian használnak különféle alkalmazásokat, míg 14,1 milliónyian olvastak sms-alapú híreket 2009. januárban.

A mobileszközökön internetezők döntő többsége fiatal férfi 18-34 év közöttiek. A fiatal, 18-24 év közötti nők 40 százaléka január folyamán már legalább egyszer internetezett mobileszközéről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin