Connect with us

Hirdetés

technokrata

Betömte a réseket az Apple az iPhone-on

Kütyük

Betömte a réseket az Apple az iPhone-on

Múlt héten a Las Vegas-i Black Hat informatikai biztonsági konferencián két fiatal szakértő egy WAP Push okostelefon-biztonsági résre hívta fel a figyelmet, mellyel bármilyen szoftvert lehet telepíteni az adott készülékre, vagy rávenni, hogy látogasson meg egy kártékony weboldalt. A biztonsági rés az iPhone telefonokat is érintette, ezért az Apple kiadta biztonsági javítását.

A biztonsági résre Charlie Miller független biztonsági szakértő figyelt fel. A hackerek néhány SMS segítségével a telefon összes funkciója felett átvehetik az irányítást, írja a Bloomberg.

A sebezhetőség csak a gyártó által eleve hibás beállított telefonokat érinti, így a készülékek elfogadnak bármilyen WAP Push (Wireless Application Protocol) technológiával küldött üzenetet – közölte John Hering, az Flexilis mobiltelefon-biztonsági szoftvereket gyártó cég szakértője. A WAP Push üzeneteket elvileg csak hitelesítve, például mobilszolgáltatók által, fogadnák el a készülékek – közölte Hering.

A hiba a Windows Mobile-os készülékeket is érinti és a HTC, a Motorola és Samsung készülékek esetében merülhet fel, ám a sebezhetőség telefononként változik. A szakértők értesítették a mobilszolgáltatókat és a Microsoftot egyaránt a biztonsági résről, akik már dolgoznak az ügyön. A kutatóknak arra még nem sikerült fényt deríteni, hogy az iPhone-ok sebezhetők-e ezzel a módszerrel. A támadás GSM hálózatokon működik, a CDMA hálózatokon még nem tesztelték.

A konferencián egy másik előadás során Zane Lackey az ISEC vállalati telekommunikációs szoftverek fejlesztésével foglalkozó cég szakértője és Luis Miras független szakértő bemutatták, hogyan lehet olyan megtévesztő MMS-t küldeni, mely egy kártékony oldal URL-jét rejti magában. Egy harmadik előadás témája volt az iPhone sebezhetősége, két szakértő egy speciális SMS küldésével teljesen átvette az irányítást a készülék felett.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés