Connect with us

technokrata

Az LG támogatja a Föld Bajnokait

Kütyük

Az LG támogatja a Föld Bajnokait

Az LG Electronics csatlakozott az ENSZ Környezetvédelmi Programjához (United Nations Environment Programme – UNEP). Az együttműködés értelmében a dél-koreai vállalat anyagi hozzájárulással segíti az UNEP Föld Bajnokai díjat (Champions of the Earth Awards), mely a környezetvédelem területén globális szinten nyújtott kiemelkedő teljesítményt ismeri el.

A megállapodást Angela Cropper, az UNEP igazgatóhelyettese, valamint Young Kee Kim, az LG elnökhelyettese látta el kézjegyével a Szöulban tartott ceremónián. A három évre szóló partnerség keretében az LG évente 0,7 milliárd KRW (körülbelül 560 000 USD) támogatással segíti a Föld Bajnokait. Az LG hozzájárulásának köszönhetően 2010-től a győzteseket minden évben összesen 200 000 dollárral jutalmazzák.

A 2004-ben alapított és az UNEP által odaítélt Föld Bajnokai díj a legrangosabb nemzetközi elismerés azok számára, akik a környezetvédelem terén kiemelkedő teljesítményt mutattak. A korábbi években kizárólag a környezetvédelmi politika éllovasait díjazták, idén azonban a “Tudomány és Innováció”, a “Vállalkozói Vízió”, valamint az “Inspiráció és Megvalósítás” kategóriájában is elismerték a környezet védelme érdekében tett erőfeszítéseket.

A díjazottak április 22-én – a Föld napján – Párizsban egy gálaműsor keretében vehették át a trófeákat. A díjátadó ünnepséget az UNEP és az ENSZ Globális Megállapodás (United Nations Global Compact) programja által évente megszervezett Üzlet a Környezetért (Business for Environment – B4E) nemzetközi csúccsal együtt rendezték meg, mely a környezetért végzett üzleti központú kezdeményezések világszintű konferenciája.

Az LG a “Love Green” és a “Life’s Green Class” kezdeményezései révén a gyermekek, illetve tinédzserek környezettudatos oktatását segítő környezetvédelmi programokat is támogat. Egy “Life’s Green Class” tanóra egy előadásból és egy környezetvédelmi témájú tudományos kísérletből áll. Az LG dolgozói koreai általános és középiskolákat, valamint jóléti intézményeket keresnek fel egy mozgó tudományos laborrá átalakított kamionnal, hogy a diákokat megismertessék a környezettudománnyal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

legnepszerűbb mobiltelefonok 2020

Kütyük

A legnépszerűbb mobilok 2020 első felében

2020. június 3. szerda
cleanswitch érintés nélküli kapcsoló
huawei
huawei

Tablet

Jönnek az új Huawei tabletek Magyarországra

2020. május 31. vasárnap
Samsung

Smart-TV

Nem tudod hová rakd a TV-t? Mi segítünk!

2020. május 31. vasárnap
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin