Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG kifejlesztette mobiltelefonba építhető LTE-modemét

Kütyük

Az LG kifejlesztette mobiltelefonba építhető LTE-modemét

Az LG Electronics (LG), a mobilkommunikációs piac egyik vezető technológiai fejlesztője és készülék-tervezője, önállóan kifejlesztette a mobiltelefonokba építhető első olyan modemchipjét, amely a 3GPP Long Term Evolution (LTE) technológiára épül.

A modem vezeték nélküli letöltéskor elméletileg 100 Mbps (megabit/másodperc), feltöltéskor pedig 50 Mbps sebességet tesz lehetővé. Ez jelentős előrelépés a piaci bevezetésre készen álló 4G telefon továbbfejlesztéséhez. A negyedik generációs mobiltelefon-technológiák szabványáért folyó versenyben a legbiztosabb befutónak az LTE technológiára épülő, a piacképes 4G-s telefonokhoz nélkülözhetetlen chipmodem tűnik.

Az LG a koreai Anyang városában található mobilkommunikációs technológiai kutatóintézetében mutatta be, mire képes a chip: az ott elért vezeték nélküli letöltési sebesség 60 Mbps, a feltöltési sebesség pedig 20 Mbps volt. A piacon jelenleg elérhető leggyorsabb telefonok a HSDPA technológia használatával legfeljebb 7,6 Mbps letöltési sebességre képesek.

Egyre nő az igény a magasabb letöltési sebességre, hiszen az emberek egyre többször használják mobiltelefonjukat filmnézésre, zenehallgatásra és internetes böngészésre. A 100 Mbps sebességű LTE technológia használatával a felhasználók egy percen belül letölthetnek egy 700 MB méretű filmet. Az LTE technológiával négy HD minőségű film adatfolyama is kezelhető lesz egyidejűleg anélkül, hogy betöltési időre (pufferelésre) lenne szükség.

A nagyobb mobilszolgáltatók többsége tervezi az LTE-alapú 4G technológia bevezetését. Mivel ez a meglévő WCDMA technológia későbbi evolúciós lépésének tekinthető, a WCDMA-szolgáltatók 85 százaléka sokkal kedvezőbb feltételek mellett frissítheti hálózatát az LTE szabványra, mintha más technológiára épülő új hálózatot kellene kiépítenie.

A Strategy Analytics piackutató cég szerint az LTE mobiltelefonok világméretű piaca a várakozások szerint a 2012-es 70 millió értékesített készülékről 2013-ra duplájára, 150 millióra nő majd.

A mobilszolgáltatók mára kiépítették LTE teszthálózataikat, jelenleg pedig korai stádiumban lévő mobiltelefonokkal kísérleteznek. A várakozások szerint az első LTE technológiára épülő mobiltelefonok 2010-ben kerülnek piacra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés