Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átalakul az okostelefonok piaca?

Kütyük

Átalakul az okostelefonok piaca?

A nehéz helyzetben lévő amerikai mobiltelefon gyártó, a Motorola elkezdte leépíteni a cég csúcsmodelljeit készítő részlegét. Időközben kiderült: a Dell és az Acer is saját okostelefont dob piacra.

Amerika egyik legnagyobb mobiltelefon gyártója a Motorola  2008 utolsó negyedévében fele annyi telefont értékesített, mint az előző év hasonló időszakában, és néhány hete 4000 alkalmazottjának az elbocsátását jelentette be. Azóta kiderült, hogy az elbocsátások érintik a cég okostelefon gyártó részlegét is. Mivel a Motorola vezetői korábban azt mondták, hogy ebben az évben az egyik legfontosabb céljuk, hogy növeljék a részesedésüket az okostelefonok piacán, a lépés nehezen érthető.

Elképzelhető, hogy az amerikai cég döntését az is befolyásolta, hogy két számítógépgyártó a Dell és az Acer is saját okostelefon forgalmazását tervezi. A Wall Street Journal szerint a Dell érintőképes telefonjai Android és Windows operációs rendszert használ majd és már egy éve dolgoznak rajta a cég mérnökei. A gazdasági lap információi szerint a vállalat a két hét múlva kezdődő barcelonai Mobil Világkonferencián (MWC) mutatja majd be az első okostelefonját. A Dell egyelőre nem erősítette meg a Wall Street Journal értesüléseit.

 Az Acer a közelmúltban jelentette be, hogy okostelefonok gyártásába kezd, az új modelljeinek képességeiről azonban még semmit sem lehet tudni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés