Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Palm is elkövette az Apple hibáját

Kütyük

A Palm is elkövette az Apple hibáját

A Palm felszólította a szakmai fórumokat, hogy távolítsanak el minden, az internet tetheringhez kapcsolódó bejegyzést.

Konkrétan a Pre Dev Wikiről van szó, ahol a Palm Pré-vel kapcsolatos szakmai dolgokat vitatták meg a felhasználók. Itt lehetett olvasni többek között arról is, hogyan lehet internetes 3G modemként használni a készüléket annak ellenére, hogy ezt a gyártó letiltotta.


A probléma nem itt jelent meg elsőként, hiszen az Apple-t is sok kritika érte az USA-n kívüli felhasználók részéről, amiért egy ilyen buta korlátozással látták el az iPhone-t. Amerikában ugyanis a szolgáltatók arra hivatkozva, hogy a plusz adatforgalomért többletköltségük keletkezik, fizetős szolgáltatásként értékesítik a modem funkciót. Tehát ha a felhasználó azért köti össze a mobilját a laptopjával, hogy annak internet előfizetését tudja használni a gépen, akkor havidíjat kell fizetnie. A világ más részein, így köztük Magyarországon sincs ilyen korlátozás, hiszen a szolgáltatók tudják, aki többet internetezik, az valószínűleg drágább adatcsomagra fog előfizetni.

Az eset során a Pre Dev Wiki nem ellenkezett a Palmmal, tiszteletben tartotta annak kérését, és minden az internet tetheringre vonatkozó bejegyzést eltávolított. A sors fintora, hogy pár nappal később az Apple – tanulva a hibájából – elérhetővé tette a legújabb iPhone szoftverét, amiben az USA-n kívül tartózkodó felhasználók már használhatják a tetheringet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés