Connect with us

Hirdetés

technokrata

A fejlődő országokban van a legtöbb mobiltelefon

Kütyük

A fejlődő országokban van a legtöbb mobiltelefon

A világon a mobiltelefon szolgáltatásokra előfizetőknek a kétharmada fejlődő országokban lakik. A legnagyobb mértékben tavaly Afrikában nőtt az előfizetések száma, ahol jelenleg a lakosság negyede rendelkezik mobiltelefonnal.

Az ezredfordulón csak minden ötvenedik embernek volt mobiltelefonja Afrikában, ma a kontinens lakosságának 28 százaléka rendelkezik mobiltelefon előfizetéssel. A több mint 700 szolgáltatót tömörítő Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) jelentéséből kiderül, hogy az olyan fejlődő országokban, mint Kína, Vietnám vagy Pakisztán, a mobiltelefonok elterjedése a gazdasági fejlődést is fellendítette.

Az előfizetések száma azért is a fejlődő országokban nőtt a legnagyobb mértékben 2008-ban, mert a leggazdagabb államok egy részében már a lakosság számát is meghaladja a készülékek száma, mobiltelefon elérési aránya az pedig száz százalék felett van. A legtöbb mobiltelefon előfizetés Svédországban és Dél-Koreában volt tavaly, míg a legkevesebb Nigerben és a Csádi Köztársaságban.

Az internet a mobiltelefonoknál sokkal nehezebben elérhető a világ szegényebb országaiban, és Afrikában egyelőre csak a lakosság öt százalékának van internet kapcsolata az otthonában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés