Connect with us

Hirdetés

technokrata

8000 főt bocsát el a Sprint Nextel

Kütyük

8000 főt bocsát el a Sprint Nextel

A Sprint Nextel amerikai mobiltelefon szolgáltató 8000 fős leépítést tervez. Az Egyesült Államok mobiltelefon piacának szereplői több mint húszezer munkahelyet szüntetnek meg a gazdasági válság hatására.

Elbocsátásokat tervez Amerika harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, a Sprint Nextel több mint egymilliárd dolláros költségeinek visszaszorítása érdekében. A cég összes dolgozójának 14 százalékát, közel nyolcezer főt bocsát majd el a közeljövőben és az elbocsátások a Sprint Nextel mindegyik részlegét érintik majd. A költségeket a fizetés emelések elhalasztásával és a nyugdíjalap támogatásának szüneteltetésével is igyekszik lefaragni az amerikai cég.

A 18 milliárd dollár körüli adósággal rendelkező vállalat részvényeinek árfolyama folyamatosan csökkent az elmúlt év során. A cégnek a tavalyi év első kilenc hónapjában 1 milliárd dollár vesztesége volt, mivel ügyfeleinek egy része elhagyta és a nagyobb szolgáltatókkal kötött szerződést.

A gazdasági válság hatása alól azonban a riválisai sem tudják kivonni magukat. Az AT&T decemberben jelentette be 12000 fő elbocsátását és a legnagyobb amerikai mobil szolgáltató a Verizon Wireless is jelentős leépítésre kényszerült a közelmúltban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés