Connect with us

Hirdetés

technokrata

3G-s, érintőképernyős karóratelefon az LG-től

Kütyük

3G-s, érintőképernyős karóratelefon az LG-től

Az LG Electronics a 2009-es Mobil Világkongresszuson mutatja be a világ első, piaci bevezetésre kész, érintőképernyős karóratelefonját. Az elegáns LG GD910 3G-kompatibilis videohívást és GSM hálózati hozzáférést tesz lehetővé. A karóratelefon szenzációként debütált a januári Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron (CES).

A barcelonai kongresszuson az LG bemutatja, hogyan videotelefonálhatunk a készülékkel, ez egyedi funkciónak számít a karóratelefonok körében. A karóratelefon a gyártó által már 2008-ban bemutatott prototípus továbbfejlesztett változata, így többek között teljes érintőképernyős kezelőfelülettel, 3G-kompatibilitással és videohívás funkcióval is rendelkezik.

Az LG új karóratelefonja első pillantásra csak egy csúcstechnológiás időmérőnek tűnik. Annak érdekében, hogy a készülék bármilyen alkalomhoz illő viselet legyen, a vállalat a vezető gyártók karóráinál fellelhető alkatrészeket ötvözte az eleganciával. A karóratelefon érintőképernyője edzett üvegből, háza pedig fémből készült, és mindössze 13,9 mm.

Az LG GD910 technológiailag éppoly fejlett, mint amilyen elegáns. A világon ez az első érintőképernyős karóratelefon, amely 7,2 Mbps 3G HSDPA hálózati csatlakozásnak köszönhetően nagysebességű adatátvitelt, a beépített kamera révén pedig videohívást tesz lehetővé.

A méret csökkentése során az LG GD910 nem vesztett funkcióiból, így a készülék nem csupán telefonálásra alkalmas, küldhetünk vele szöveges üzeneteket, és természetesen a pontos időt is mutatja. Mindezt a telefon 3,63 cm-es (1,43 inches) dinamikus Flash kezelőfelületére épülő érintőképernyő biztosítja.

A hangfelismerés-  amely Bluetooth fülhallgatóval vagy anélkül is használható -, megkönnyíti a telefonálást és a telefonkönyv használatát. A nagyobb kényelem érdekében az írott szöveget beszéddé átalakító technológia felolvassa a szöveges üzeneteket és az egyéb tudnivalókat. A telefon sztereó Bluetooth kapcsolatot, a zenei fájlok lejátszásához pedig beépített hangszórót is tartalmaz. A szervezettségről a naptár, valamint a számos név tárolására alkalmas telefonkönyv gondoskodik.

A telefon Európában és így Magyarországon is az év végétől lesz elérhető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés