Connect with us

Hirdetés

technokrata

Késik az újabb iPhone?

Kütyük

Késik az újabb iPhone?

A szokásos menetrend szerint hamarosan érkeznie kellene az iPhone ötödik generációjának. Kellene…

Az elmúlt négy év során az Apple mindig nyár elején-közepén (június-július magasságában) debütált a mobilkészülék új változatával, az utóbbi három évben pedig a Wordwide Developers Conference (WWDC) keretei között leplezte le a megújult okostelefont. Nemrég hivatalosan is előrukkolt Steve Jobs cége az idei WWDC terveivel, és meglepő módon egy szó sem esett új hardverről. Ehelyett a szoftver került előtérbe: a bejelentés szerint a rendezvény az iOS és a Mac OS jövőjére koncentrál majd. Ezek alapján úgy tűnik, mintha nem is terveznék bemutatni a rendezvényen az új iPhone-t.

wwdc_2011.jpg

Egyesek egészen odáig merészkedtek, hogy a WWDC-t idén „szoftverbemutatónak” titulálták, nem pedig hardveres eseménynek. Rátesz erre egy lapáttal az is, hogy friss beszámolók szerint az Apple még nem véglegesítette az iPhone 5-höz szükséges komponensek rendeléseit. Márpedig – az eddigi tapasztalatokat alapul véve – ezt nagyjából hat hónappal később követi boltokban megvásárolható termék. Így, ha ezek a hivatalosan meg nem erősített információk beigazolódnak, akkor szinte kizárt, hogy idén nyárra elkészüljön az iPhone 5.

Ehelyett valamikor szeptember-október magasságában rukkolhat elő a vállalat az ötödik generációs készülékkel, csak 2012-es üzleti évének kezdete után (az idei szeptember 24-én ér véget). Vagyis ez már nem az idei eladásokat (és általa a bevételeket) fogja segíteni, hanem a jövő évit.

De mit is tud majd az új iPhone? Találgatások szerint a 3,5 colos LCD-t leváltja egy nagyobb, 4 col méretű panel, igazodván a megnőtt Android telefonokhoz. Emellett jobb kamerával is el fogja látni az Apple a kommunikációs eszközt, vélik a magukat jól értesültnek tartók, akik szerint a fekete színű készülék támogatni fogja az NFC technológiát is (ez érintés nélküli fizetést tesz lehetővé, bankkártyák helyett mobillal egyenlíthetjük ki vásárlásainkat a boltokban). Azaz hivatalos információ még nincs – találgatni persze lehet.

Több oka is lehet az iPhone késésének; a Japán földrengés félvezetőelektronikai iparra gyakorolt hatását ugyanúgy nem szabad lebecsülni, mint a Verizonnál nemrég debütált CDMA-verziójú iPhone 4 megjelenését (a februárban megjelent készüléknek kell egy kis kifutási idő az USA-ban). Ráadásul, ha az iPhone egy picit háttérbe szorul, nagyobb figyelmet kaphat a Mac OS X Lion a konferencián. Az okok tehát egészen összetettek is lehetnek – már ha valóban nem jelenik meg a nyáron az iPhone 5.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés