Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hozd be a számítógéped az irodába

Kütyük

Hozd be a számítógéped az irodába

Szokatlan lépésre szánta el magát egy ausztrál bank: alkalmazottainak számítógépére nem költene többé, azok beszerzését inkább a dolgozókra hárítaná.

gondterhelt ember laptop mogott.jpgA Suncorp nevű ausztrál bank arra kérte alkalmazottait, hogy legyenek szívesek saját számítógépeiket hozni a munkába. Állításuk szerint többről van szó, minthogy spóroljanak a hardverköltségeken – amely előny szintén nem elvetendő, hiszen így nem a banknak kell finanszíroznia a munkához szükséges számítógép megvételét, javítását, frissítését, lecserélését -, inkább arra helyezik a hangsúlyt, hogy az alkalmazottak ugyanazt a technológiát használhassák az irodában, mint otthonaikban. A Suncorp szerint ez jobb teljesítményre sarkallja a munkavállalókat.

Természetesen arról szó sincsen, hogy minden nap desktop PC-ket kellene befuvarozniuk a szerencsétlen alkalmazottaknak a munkahelyükre: laptopjaikra és okostelefonjaikra tart igényt munkaadójuk. És arra sem most rögtön; a program augusztusban veszi kezdetét.

Felmerül azonban a kérdés, hogy az ellenőrizetlen környezetből származó mobil számítógépek mennyire lehetnek biztonságosak, mint a dedikált munkahelyi hálózat egyes tagjai. Ráadásul ott a kísértés is, hogy az otthoni masinára feltelepített játékkal munkaidőben is „toljanak pár menetet” az alkalmazottak, ami szintén nem javítja a hatékonyságot. De a Suncorp úgy véli, tudja a választ ezekre a kihívásokra.

A virtualizáció, a hálózati megoldások és a cloud szolgáltatások terén járatos Citrix segítségével oldja meg a fenti problémát a pénzintézet; illetve nyíltforrású szoftverek alkalmazásával. Ezek által olyan munkakörnyezetet hoznak létre, melyben csak a vállalat által jóváhagyott programok futhatnak, számolt be a Suncorp víziójáról a Reuters. Remélhetőleg ezt a funkciót a dolgozó azért kikapcsolhatja, ha kiteszi a lábát munkahelyéről.

Érdekes egybeesés, hogy az Nvidia vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang pár hete szánta magát egy kis jóslásra, melyben pontosan ezt a képet vázolta fel. Huang szerint az otthoni számítógép bevitelével gyakorlatilag ugyanaz a jelenség bukkanna fel, mint az utazás kapcsán: a nem tömegközlekedést használók többnyire saját kocsijukkal érkeznek munkahelyeikre. De azt talán senki sem gondolta, hogy az Nvidia vezére által megálmodott jövő ilyen gyorsan megvalósul.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés