Connect with us

technokrata

Hazánkban a Nokia új kommunikátora

Kütyük

Hazánkban a Nokia új kommunikátora

Itthon is bemutatkozott a Nokia E7. Még nem Windows alapokon.

Megtartotta hazai bemutatkozóját a finn gyártó legújabb kommunikátora, az E7. Habár az elmúlt két hónapban felgyorsultak az események a Microsoft szövetség kapcsán, a készülék még mindig Symbian^3 operációs rendszerrel bír (nem is valószínű, hogy az év vége előtt lesz Windows Phone 7-es Nokia telefon). Ennek ellenére figyelmet igényel, hiszen ez azon ritka telefonok egyike, amelyik teljes QWERTY (hazánkban lokalizált) billentyűzettel rendelkezik. Mindamellett 360×640 pixeles, 4 colos AMOLED kijelzője érintőképernyős – a két panelt egy mechanikus csúszka segítségével lehet egymáson elmozdítani.

Nem könnyű eszközről van szó, hiszen a mérleg 176 grammot mutat, ha ráhelyezzük, de ez a modern okostelefonok korában már nem számít annyira nehéznek (vagy csak mindenki megszokta, hogy ismét híznak a készülékek). 124x62x14 milliméteres fizikai paraméterekkel bír, a Nokia igyekezett annyira összezsúfolni mindent, hogy az elcsúsztatható kivitel ellenére ne legyen túl kövér a telefon (és, amint azt a fenti, másfél centiméteres vastagság is mutatja, nem is lett). Ennek ellenére belefért egy 720p felbontású videókat rögzíteni képes 8 megapixeles hátlapi kamera, HDMI/USB/3,5 mm Jack port, Wi-Fi és Bluetooth modul, 1 GB-nyi NAND memória és 16 GB belső tárhely. Említést érdemel, hogy ennyi a maximum, ugyanis bővítőhelynek már egyszerűen nem maradt hely, be kell tehát érni ezzel a 16 GB-tal. Ezen hivatott segíteni USB-On-The-Go technológiája, melynek révén a fájlok könnyen megoszthatók a telefonhoz csatlakoztatható pendrive-val.

A fentieknél sokkal érdekesebb magyar szemszögből a hazai vonatkozású fejlesztések, melyeken a Nokia már egy ideje együtt dolgozik/dolgozott pár ismert fejlesztővel. Az április 11-i induláskor az Ovi Áruházból letölthetők lesznek a legújabb a hazai tartalmak: a Bookline, a Budavár Tours, az Index, a Portfolio.hu és a Tőzsdézz.hu alkalmazásai. A Nokia új kommunikátorával bárki zsebre teheti irodáját, hiszen minden szolgáltatás adott, amely a zökkenőmentes mobil munkavégzéshez elengedhetetlen.

A felhasználóknak a Nokia E7 közvetlen, biztonságos és valós idejű elérést nyújt üzleti e-mailjeikhez, naptárukhoz, névjegyeikhez, feladataikhoz és a vállalat címtárához a Microsoft Exchange szervereken keresztül. Az Office Communicator Mobile alkalmazással pedig elérhetővé válnak a jelenléti funkciók és a vállalati azonnali üzenetküldés. Emellett a Nokia E7 készülék képes Microsoft Office dokumentumok kezelésére, táblázatok áttekintésére vagy prezentációk olvasásához/szerkesztéséhez is használható, és akár bemutatásához is, a fent már említett, beépített HDMI csatlakozónak köszönhetően. PDF állományok megnyitásával is megbirkózik

80 országban kínál autós vagy gyalogos navigációt. Az Ovi Térképek legújabb változata már megjeleníti az aluljárókat, a villamos- és vasúti közlekedést, a parkolási lehetőségeket és a benzinkutakat, a sebességkorlátozási figyelmeztetéseket, valamint továbbfejlesztett keresési és helyzetmegosztási lehetőségekkel rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin