Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ első kétmagos mobiltelefonja

Kütyük

A világ első kétmagos mobiltelefonja

A nagy sietségnek azonban ára van.

Nagy a küzdelem a világ első kétmagos mobiltelefonja címért vívott csatában, mely a Samsung és az LG között dúl. Úgy tűnik, hogy utóbbi lesz a nyerő, hiába jelentette be hamarabb a Samsung saját Galaxy S II modelljét. Az LG Optimus 2X a következő hetekben kerül a boltokba az angolszász piacon, igaz, a nagy sietségnek ára van.

LG Optimus 2X

Négymagos mobiltelefonok
A Qualcomm a múlt hónap közepén jelentette be 28 nanométeres csíkszélességgel készítendő, két- és négymagos lapkáit: a Krait architektúra júniusban annyira kiforrottá válik, hogy a vállalat már működő mintapéldányokat is képes lesz előállítani belőle. Az első darabok két feldolgozóegységet tartalmaznak, 2012 elején pedig követi is a négymagos utód. A Qualcomm közlése értelmében akár 2,5 GHz-es órajelig skálázódhatnak a lapkák, ami a gyártó szerint 150 százalékkal nagyobb teljesítményt ígér, 65 százalékkal alacsonyabb fogyasztás mellett, a jelenleg kapható ARM-alapú processzorokhoz viszonyítva.

A hivatalosan az idén januárban, a Las Vegas-ban tartott CES keretei között debütált készülék Nvidia Tegra 2 alapokra épül (hasonlóan a Motorola Xoomhoz), ennek köszönhetően 1 GHz-es CPU-ja kétmagos kialakítású. Mindeddig azonban csak mintapéldányok léteztek belőle, azonban nemsokára (még ebben a hónapban) kereskedelmi forgalomban is lehet találkozni vele. Az androidos alapokra építkező modellnek van egy nagy hiányossága is: nem a legújabb 2.3-as (Gingerbread) Google OS-t használja, hanem az eggyel azelőtti generációt. Ugyanakkor az LG azt ígérte, hogy a jövőben upgrade-elni lehet majd az újabb kiadásra.

A 4 colos, természetesen érintésérzékeny LCD-vel szerelt okostelefon kétmagos processzorának köszönhetően igen brutális teljesítményt képes felmutatni. Többek között 1080p, azaz full HD felbontásban rögzít videókat – ehhez persze kell a hátulján levő 8 megapixeles kamera is (az előlapon egy 1,3 MPX-es változat található). 7.1-es virtuális surround hangzás teszi igazi kis multimédiás szörnyecskévé az Optimus 2X-et, melyben egy 8 GB-os háttértár áll a médiatartalmak tárolásának rendelkezésére.

A készülék ára egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés