Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbbak lesznek a Nokia telefonok

Kütyük

Olcsóbbak lesznek a Nokia telefonok

A Windows Phone 7 miatt, állítják a finnek, akik annyira készségesen akarják kiszolgálni a csalódott ügyfeleket, hogy még véleménykutatást is végeztek, mi legyen az új telefonokban.

Számos alkalommal cikkeztünk már arról, hogy a Nokia „lepaktált” a Microsofttal, és saját fejlesztésű Symbian operációs rendszerét dobva bejelentette, hogy Windows Phone 7 OS-t fog a jövőben használni okostelefonjain. Ez számos következménnyel jár – a Nokia állítása szerint többek között azzal is, hogy olcsóbbá válhatnak saját készülékei.

„Meg vagyunk arról győződve, hogy nagyon gyorsan leszoríthatjuk az árakat.” – jelentette be Stephen Elop, a finn vállalat vezérigazgatója egy nemrég tartott sajtótájékoztatón. Azt, hogy nem a leendő vevőket akarta győzködni Elop, hanem valóban hisz az olcsóbb Nokia telefonok létrejöttében, alátámasztja a vállalatnál felszabaduló jelentős fejlesztői forrás ténye. Mivel többé nem kell foglalkozni az OS fejlesztésével, ez érezhetően lecsökkentheti az új készülékek kifejlesztési költségeit, amit a vásárlók felé továbbítva arra használhatnak a finnek, hogy olcsóbb modellekkel rukkoljanak elő. Anélkül, hogy ehhez fel kellene adni a hardver minőségéből.

Nem szabad ugyanakkor elfelejteni a Microsoft szigorú szabályait a vasat illetően. Redmond ugyanis kemény feltételekhez köti, melyik készülék kaphatja meg a WP7-kész minősítést. Többek között legalább 5 megapixeles fényképezővel, 1 GHz-es processzorral és 8 GB háttértárral kell bírnia annak az okostelefonnak, amelyikre Windows Phone 7-et akar telepíteni gyártója. A magas követelmények pedig árfelhajtó hatásúak, de a fentiek szerint a Nokia bízik abban, hogy ennek ellenére versenyképesebb modellekkel állhat elő a közeljövőben.

A közeljövőben – ennél közelebbit azonban még mindig nem lehet tudni az új telefonokról. Amint arról mi is írtunk, a vállalat szeretne még idén előrukkolni velük, de a WP7 első nagyobb frissítéséig (ami nem ez az update) nem valószínű megjelenésük. Márpedig, ha drága készülékeket kínálnak a jövőben, akkor azzal nem fogják tudni felvenni a versenyt a piacot egyre inkább markukban tartó nagyok (HTC, LG, Samsung) ellenében.

Mindazonáltal a Nokia nagyon elkötelezett az új platform mellett és a számára kedvezőtlen piaci trend visszafordítását illetően. Egy hete még szavazást is indított, melyben azt vizsgálta, milyen funkciókra vágynak a leendő új Nokia telefon tulajdonosok. A nemrég lezárult voksolás eredményeként leginkább egyedi kezelőfelületet és Xbox játékokat próbálnának ki a felhasználók. Az asztali Windows-zal való integrációt csak a megkérdezettek 9 százaléka látná szívesen, ami egyértelműen jelzi a desktop PC éra leáldozását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés