Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar alkalmazások Androidon

Kütyük

Magyar alkalmazások Androidon

Telenor Android Workshop 2.0.

Telenor és Android
A Telenor tavaly decemberben tartott első rendezvényének célja az volt, hogy az operációs rendszert részletesen bemutassa a felhasználóknak, valamint összehozza a korszerű okostelefon tulajdonosokat, a rendszer iránt érdeklődőket a terület szakértőivel. További részletek itt.

A Telenor az elmúlt évben több alkalommal is felmérte a hazai felhasználók véleményét a mobiltechnológiai fejlesztésekkel, illetve a mobiltelefonon való internetezéssel kapcsolatban, amely szerint viszonyunk az okostelefonokhoz még mindig ambivalens. A szolgáltatónak a Brain Express Innovationnel közösen végzett tavaszi kutatásában a válaszadók a praktikus felhasználási lehetőségek közül elsősorban az internetes kapcsolattartást, az információszerzést és a telefonon történő ügyintézést tartották hasznosnak, ám kötődésüket a készülékekhez mégis a szórakozás, a játékok és a közösségi oldalak figyelése alakította ki.

A Telenor megbízásából az Ipsos 2010 végén már kifejezetten az Androiddal kapcsolatos véleményükről kérdezte meg a 20-35 év közötti városi fiatalokat, akik elismerően nyilatkoztak a Google operációs rendszeréről. A megkérdezettek négyötöde egyértelműen vonzónak találta az Androidot, és 73%-a gondolta úgy, hogy az operációs rendszer kifejezetten neki való lehet.

A népszerű applikációkat listázó Androlib.com site adatai szerint jelenleg a több mint 220 ezer androidos alkalmazás és játék 64,6%-a ingyenes. Mivel Magyarországon csak ingyenes applikációk tölthetők le egyelőre, a magyar felhasználók hozzáférése erősen korlátozott. Ezért is fókuszált a Telenor Android Workshop sorozatának második része a magyar fejlesztésű alkalmazásokra, valamint az ingyenes alkalmazásfejlesztés lehetőségeire.

Telenor Android Workshop 2.0

A csütörtöki rendezvényen az érdeklődők a leghasznosabb magyar nyelvű applikációkat próbálták ki a Telenor által felkért bloggerek irányításával, valamint a Google App Inventor ingyenes alkalmazásfejlesztő programot is megismerhették a Google előadójának közreműködésével. Emellett bepillantást kaptak egy fejlesztő munkájába is, aki jó tanácsokkal látta el a résztvevőket azzal kapcsolatban, hogy mire kell figyelni, ha valaki alkalmazás-fejlesztéssel szeretne foglalkozni. Az eseményen került kihirdetésre a decemberben elindított Androideák ötletpályázat eredménye is, melyre közel ötszáz javaslat érkezett. A legtöbb szavazatot elért három alkalmazást, a Magyar Apps-t, az S.O.S.-t és a Kerékpáros térképet a Telenor hamarosan megvalósítja, és ingyenesen elérhetővé teszi az androidos mobiltelefonnal rendelkezők számára. A magyar applikációk iránti igényt mutatja az is, hogy az első helyezést egy magyar androidos alkalmazásokat összegyűjtő applikáció érte el.

Telenor Android Workshop 2.0

2011 a fordulat éve lehet
A statisztikák két szempontból is vizsgálják az operációs rendszerek vetélkedését: egyrészt az újonnan eladott készülékek számát, másrészt pedig a mobilinternet hálózatra csatlakozó gépek arányát tekintve. A Google platformja az Egyesült Államokban az újonnan eladott okostelefonok versenyében már 2010 végére utolérte a Blackberry RIM OS-t, amely láthatóan versenytársa növekvő népszerűsége miatt veszített sok vásárlót. Amerikában tavaly novemberben csaknem minden második új vásárló döntött androidos okostelefon mellett, ami pedig a mobilinternet-használatot illeti, az Android 2011 januárjában megelőzte a Blackberryt, miután 26,78%-ra nőtt a részesedése. A platform várhatóan Magyarországon is tartósan az élre fog törni idén, hiszen a hazai mobilinternet hálózatra csatlakozott készülékek számában – 28,4%-os részesedésével – már januárban megelőzte az Apple iOS-ét és a Nokia operációs rendszerét, a Symbiant is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés