Connect with us

technokrata

Tízmilliárd letöltött szoftver

Kütyük

Tízmilliárd letöltött szoftver

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Apple App Store.

Apple app store ikonokAz Apple bejelentette, hogy mostanáig több mint tízmilliárd alkalmazást töltöttek le App Store kínálatából az iPhone, iPod touch és iPad készülékek tulajdonosai, akik száma világszerte már a 160 milliót is meghaladja. A tízmilliárdos határt Gail Davis, az egyesült királyságbeli Kent megye Orpington városának lakója lépte át a Paper Glider nevű alkalmazás letöltésével. Az App Store „Visszaszámlálás a 10 milliárd alkalmazáshoz” című nyereményakciójának nyerteseként Gail Davis tízezer amerikai dollár értékű iTunes-ajándékutalványt kap.

„Az App Store a legmerészebb álmainkat is túlszárnyalta azzal, hogy mindössze két és fél év alatt tízmilliárdnál több – ebből csak a tavalyi év folyamán hétmilliárd – alkalmazásletöltést szolgált ki” – mondta Philip Schiller, az Apple globális termékmarketing-ágazatának vezető alelnöke.

Az App Store áruház több mint 350 ezer alkalmazást kínál a világ 90 országában. A választékban több mint 60 ezer, kifejezetten iPad készülékre írt alkalmazás is helyet kap. A kínálat 20 kategóriája között megtalálhatók például a játékok, az üzleti alkalmazások, a hírek, a sport, az egészség, az utazás és a tájékoztatást segítő alkalmazások is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek