Connect with us

technokrata

Blokkolt Skype-ok

Kütyük

Blokkolt Skype-ok

A Mozilla feketelistájára került a Skype Firefox kiterjesztése.

A nyíltforrású böngészőt fejlesztő Mozilla nemrég bejelentette, hogy blokkolja a népszerű VoIP program Firefoxra írt kiterjesztését. Az alapítvány szerint azért volt erre szükség, mert a Skype plugin egyrészt nem felel meg a Mozilla által támasztott kritériumoknak, felhasználói megerősítés nélkül telepíti magát, amikor a VoIP kliens külső alkalmazásként installálásra kerül. Ezáltal akkor is feltelepül a Skype toolbarja, ha azt a felhasználó nem szeretné számítógépén tudni.

Skype Firefox plugin

Ezenfelül a plugin káros hatással van a böngésző stabilitására is. A Mozilla állítása szerint egy hét alatt több mint 40 ezer szoftverlefagyást produkált a kiterjesztés telepítése, illetve a dokumentum-feldolgozó motor sebességét több mint 300-adára lassította. Ez vezetett a plugin úgynevezett „puha blokkolásához”. Ez azt jelenti, hogy a toolbar a telepítést követően azonnal letiltásra kerül, de ezt felhasználói beavatkozással bármikor fel lehet oldani.

A Skype beépülő modulja egyébként alapvetően hasznos feladatot lát el. Telepítését követően a weboldalakon megadott telefonszámok közvetlenül, egy kattintással hívhatóak lesznek a kliensből. Természetesen a fizetési feltételeknek teljesülniük kell, ha tehát egy vezetékes vagy mobil számot akar a felhasználó elérni, akkor ahhoz megfelelő Skype account egyenleggel kell rendelkeznie.

A bejelentés szerint közös erővel dolgozik a két vállalat a plugin megváltoztatásán. Mihelyst sikerült beazonosítani, min kell módosítani, és ez meg is történik, a Mozilla feloldja a toolbar „puha blokkolását”, jelentette be a böngészőfejlesztő szervezet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák