Connect with us

technokrata

Szórakoztató 404 oldalak – második felvonás

Kütyük

Szórakoztató 404 oldalak – második felvonás

„Te, nem tudod, hol tartják a webfejlesztő kurzust?”
„De, a 404-es teremben.”

Ki ne futott volna már bele elérhetetlen weboldalba? Egy másik weblapra belinkelve sokáig fennmaradhat a nyoma egy nem létező weblapnak, bőven azután is, hogy a hivatkozott oldal már az örök (web)vadászmezőre költözött. Ilyenkor többnyire a böngészőben 404-es hibát kapunk, mely tulajdonképpen egy standard HTTP válaszkód. A szám egészen pontosan azt jelenti, hogy a kliens ugyan képes volt kommunikálni a szerverrel, de utóbbi nem találta a kliens által kért oldalt.

Akárhogy is, a lényegen nem változtat: nem férhetünk hozzá az általunk keresett információhoz. Ezt a lehangoló helyzetet dobhatja fel annak a néhány designernek a munkája, akik kreativitásukat kiélve különleges 404 oldalakat készítettek. Azon túl, hogy az internetezőt tájékoztatják a kívánt oldal elérhetetlenségéről, egyedi megjelenésükkel színt visznek a Web ezen részének kétségtelenül szürke felületére.

A Mashable összegyűjtött néhányat ezen oldalak közül, melyek között csemegéztünk (a korábbi, hasonló gyűjtemény itt érhető el). Íme:

404 hiba - Yoda

404 hiba - Blizzard

404 hiba - ures tanyer

404 hiba - laughing

404 hiba - Lululemon

404 hiba - Petfinder

Aki kíváncsi a teljes gyűjteményre, erre a linkre kattintva nézheti meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek