Connect with us

technokrata

25 éves a xerox.com

Kütyük

25 éves a xerox.com

Az internet korszak hajnalán, egészen pontosan 25 évvel ezelőtt indította el a Xerox hivatalos vállalati weboldalát a xerox.com címen – a vállalatok közül hetedikként a világon.

A Xerox 1986 után is úttörő szerepet játszott az internet világában. Az első vállalatok között volt, amelyek honlapjukon lehetőséget teremtettek az e-kereskedelemre vagy a nyelvválasztásra. Később, szintúgy az elsők között kínáltak olyan újdonságokat, mint az üzenetküldési funkció, a portál személyre szabhatóságának lehetősége vagy az online ügyfélszolgálat, az oldalaikon szintén az elsők között jelentek meg a különböző önálló internetes alkalmazások (pl. e-számlázás) is.

A xerox.com napjainkban a világ 161 országát szolgálja ki 21 nyelven – ráadásul a lap 2010 novemberében újabb mérföldkőhöz ért: a xerox.com-on – elsőként az oldal történetében – több mint 1 000 000 keresést regisztráltak egy hónap alatt. Természetesen a fejlesztések továbbra is folytatódnak: az oldal 2011-ben egyre több és több interaktív megoldást, valós idejű tartalmat, közösségi szolgáltatást és mobil eszközökre optimalizált felületet kínál.

VeriSign becslései szerint – amely a symbolics.com címen az elsőként indította el vállalati weboldalát 1985-ben – mára mintegy 202 millió domain nevet regisztráltak a vállalatok világszerte. A VeriSign a „.com” 25 éves évfordulója előtt a www.25yearsof.com címen tiszteleg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle