Connect with us

technokrata

Megfutamította a média a Goldmant

Kütyük

Megfutamította a média a Goldmant

A Goldman Sachs elszámította magát a Facebook részvényei iránti őrült befektetői- és médiaérdeklődéssel kapcsolatban, elemzők szerint ez indokolhatja, hogy mégsem adják el ügyfeleiknek 1,5 milliárd dollár értékű Facebook-részvényeiket.

Korábban a Goldman egy olyan eszköz létrehozását tervezte, amellyel ügyfelei tulajdonrészt szerehettek volna a népszerű közösségi hálózatban, a bank korábban megvásárolt 1,5 milliárd dolláros részesedésén keresztül.

Hétfőn azonban visszalépett a bankóriás, az ezt bejelentő közleményben arra hivatkozva, hogy az üzletet kísérő médiafigyelem ellentétes lehet a belső részvények kereskedését szabályozó amerikai törvényekkel – a szabályozás szerint ugyanis csak bizonyos fajta befektetők vehettek volna részt a tőzsdén kívüli ügyletben.

A Cass Business School Bloomberg által megkérdezett professzora szerint meglepő, hogy a Goldman nem számolt a közösségi hálózat iránti mértéktelen érdeklődéssel. A legsikeresebbnek tartott amerikai bankcsoport ráadásul a közelmúltban kényszerült egy 550 millió dolláros bíráság kifizetésére az amerikai tőzsdefelügyelettel való összezördülés miatt.

A Bloombergnek nyilatkozó William Cohen szerint a Goldman Sachs a média figyelme miatt kényszerült visszakozni, és az ügy összességében egy újabb csapás a cég jó hírére.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák