Connect with us

technokrata

Majdnem mindenki internetezni akar a telefonján

Kütyük

Majdnem mindenki internetezni akar a telefonján

Az Ericsson becslése szerint a mobil szélessávú előfizetések száma 2011-ben eléri az egymilliárdot.

2010 során a mobil szélessávú előfizetések száma jelentős mérföldkövet ért el: az előfizetések száma globális szinten meghaladta a félmilliárdot. Az Ericsson becslései szerint ez a szám 2011 vége előtt meg fog duplázódni. A legnagyobb előfizetésszám – körülbelül 400 millió – várhatóan az ázsiai–csendes-óceáni térségben lesz, ezt követi Észak-Amerika és Nyugat-Európa, mindkettő több mint 200-200 millió előfizetéssel.

Ericsson-mobilitnernet-2008-2015

Mobilinternet-elterjedtség (forrás: Ericsson)

A mobil szélessáv elfogadottsága felgyorsult az okostelefonok, csatlakoztatott laptopok és táblagépek egyre növekvő elterjedése, ill. a nagy teljesítményű hálózatok következtében. Az okostelefonok felhasználói egyre nagyobb arányban használnak alkalmazásokat és internetes szolgáltatásokat, amikor úton vannak. A globális mobil adatforgalom továbbra is gyorsan növekszik – az Ericsson 2010 augusztusában jelentette be, hogy a mobil adatforgalom globális szinten mindössze egy év alatt a háromszorosára növekedett.

Az elmúlt év sikeres volt az LTE (Long-Term Evolution) technológia szempontjából is. Ezidáig az Ericsson világszerte 11 hálózatüzemeltetővel írt alá kereskedelmi LTE (alap- és/vagy hozzáférési) hálózatra vonatkozó szerződést. Ennek oka, hogy az internet- és az egyéb médiafelhasználási szokások változnak a gyors hálózatok bevezetése, valamint a különböző eszközök, például az okostelefonok elterjedésének következtében. A TeliaSonera által az LTE-felhasználói körében végzett felmérés szerint körülbelül 23 százalékuk mostanra már többet néz online televíziót, és több mint 46 százalékuk gyakrabban szörföl a neten, amikor nincs otthon.

Az Ericsson várakozásai szerint 2015-re a mobil szélessávú előfizetések száma eléri majd a 3,8 milliárdot, amelyből 95 százalék HSPA, CDMA és LTE hálózatokon történik majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle