Connect with us

Hirdetés

technokrata

Majdnem mindenki internetezni akar a telefonján

Kütyük

Majdnem mindenki internetezni akar a telefonján

Az Ericsson becslése szerint a mobil szélessávú előfizetések száma 2011-ben eléri az egymilliárdot.

2010 során a mobil szélessávú előfizetések száma jelentős mérföldkövet ért el: az előfizetések száma globális szinten meghaladta a félmilliárdot. Az Ericsson becslései szerint ez a szám 2011 vége előtt meg fog duplázódni. A legnagyobb előfizetésszám – körülbelül 400 millió – várhatóan az ázsiai–csendes-óceáni térségben lesz, ezt követi Észak-Amerika és Nyugat-Európa, mindkettő több mint 200-200 millió előfizetéssel.

Ericsson-mobilitnernet-2008-2015

Mobilinternet-elterjedtség (forrás: Ericsson)

A mobil szélessáv elfogadottsága felgyorsult az okostelefonok, csatlakoztatott laptopok és táblagépek egyre növekvő elterjedése, ill. a nagy teljesítményű hálózatok következtében. Az okostelefonok felhasználói egyre nagyobb arányban használnak alkalmazásokat és internetes szolgáltatásokat, amikor úton vannak. A globális mobil adatforgalom továbbra is gyorsan növekszik – az Ericsson 2010 augusztusában jelentette be, hogy a mobil adatforgalom globális szinten mindössze egy év alatt a háromszorosára növekedett.

Az elmúlt év sikeres volt az LTE (Long-Term Evolution) technológia szempontjából is. Ezidáig az Ericsson világszerte 11 hálózatüzemeltetővel írt alá kereskedelmi LTE (alap- és/vagy hozzáférési) hálózatra vonatkozó szerződést. Ennek oka, hogy az internet- és az egyéb médiafelhasználási szokások változnak a gyors hálózatok bevezetése, valamint a különböző eszközök, például az okostelefonok elterjedésének következtében. A TeliaSonera által az LTE-felhasználói körében végzett felmérés szerint körülbelül 23 százalékuk mostanra már többet néz online televíziót, és több mint 46 százalékuk gyakrabban szörföl a neten, amikor nincs otthon.

Az Ericsson várakozásai szerint 2015-re a mobil szélessávú előfizetések száma eléri majd a 3,8 milliárdot, amelyből 95 százalék HSPA, CDMA és LTE hálózatokon történik majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés