Connect with us

technokrata

„Szivárognak” a Windows telefonok

Kütyük

„Szivárognak” a Windows telefonok

Gondban a Windows Phone 7 tulajdonosok.

Kicsit késve, de csatlakozott a legfejlettebb okostelefonok táborához a Microsoft, amikor tavaly ősszel útnak indította Windows Phone 7 operációs rendszerét. Amint arról mi is beszámoltunk, repülőrajtot kellett vennie a szoftvernek, mivel versenytársaihoz képest jelentős elmaradásban volt a Microsoft. Nos, ez tapasztalataink szerint sikerült is, de a folyamat nem zajlik zökkenők nélkül…

Nemrég ugyanis arra kezdtek panaszkodni brit, WP7 mobiltelefonokat használók, hogy rejtélyes módon növekszik az általuk forgalmazott adatmennyiség a készüléken keresztül. Vagyis a telefon „szivárog” – anélkül meríti a forgalmi keretet, hogy azt az előfizető valójában használná. Beszámolók szerint naponta 30-50 MB-nyi nem kívánt forgalom keletkezik bizonyos készülékeken, vagyis legrosszabb esetben akár havi 1 GB is összejöhet pusztán a jelenség miatt. Annak, aki ennél alacsonyabb internetcsomagra fizetett elő mobilszolgáltatójánál, ez igen kellemetlen meglepetés lehet.

Windows Phone 7 telefonok Steve Ballmerrel

Egyáltalán nem tagadja az értesüléseket a Microsoft, sőt, bejelentette, hogy vizsgálja az ügyet, és ha kell, javítást is ki fog adni. Annyi biztos, hogy a telefonok gyakran akkor is 3G-s adatforgalmat generálnak, amikor van elérhető Wi-Fi hálózat a kis kommunikációs készülék hatósugarában. Az egyik elképzelés szerint a Microsoft visszajelző (feedback) funkciója okozza a jelenséget, amivel arról tájékozódik a vállalat, hogy az adott készülék miként működik. Ugyanakkor ennek ellentmond, hogy néhányan óránként 2-5 MB-nyi adatforgalmat érzékeltek, ami túl soknak tűnik egy egyszerű telefonálási statisztikához.

Amint többet tudunk, visszatérünk a WP7 hibájára!Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek