Connect with us

technokrata

Megnyílik az elektronika csodaországa

Kütyük

Megnyílik az elektronika csodaországa

Vegyük egy neves elektronikai szupermarketlánc egy áruházát és szorozzuk meg ezerrel. Így alkothatunk fogalmat arról, hogyan fest a minden év januárjában megrendezett Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) – jellemzi a grandiózus bemutatót a CNN Money összefoglalója.

A táblaszámítógépek mellett a fapados okos telefonok lehetnek a Las Vegas-i fogyasztói elektronikai kiállítás idei sztárjai
 

A kiállításon nem csupán azzal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hogy milyen technikai újdonságokat hoz az új év, hanem arról is fogalmat alkothatnak, hová tart a fogyasztói elektronikai iparág. A világszinten évi 700 milliárd dollár bevételt termelő ágazat a szakértők előrejelzése szerint a piac 4 százalékos növekedésére számíthat 2011-ben.

Az idei CES 45 ezer négyzetméteres kiállítási területén 2500 vállalat mutatja be 20 ezer új termékét, az Apple kivételével – amely minden évben saját show-t rendez – a fogyasztói elektronika minden jelentős cége képviselteti magát a rendezvényen. A látogatók számát 120 ezerre várják, ez elmarad ugyan a 2006-ban elért 150 ezres csúcstól, de jelentős javulás lehet a válság sújtotta elmúlt két év visszaeséséhez képest.

A CES főszereplői várhatóan a táblaszámítógépek lesznek. Ez az újfajta komputer – amely egy kicsi, billentyűzet nélküli, hordozható számítógép – az elmúlt évben robbant be a piacra az Apple iPadjének megjelenésével. A versenytársak azonban egyre inkább felveszik a harcot az első fecskével: igyekeznek olcsóbb, de az iPad tudásához mérhető termékekkel elcsábítani a fogyasztókat.

Talán az egyik legérdekesebb újdonság a “fapados” okos telefon és táblagép megjelenése lesz, amelyekkel a Vizio Inc., a koreai Samsung után az USA második legnagyobb televíziókereskedője rukkol elő. A telefon tíz, a táblagép húsz centiméteres képátlójú kijelzővel csábítja azokat a vásárlókat, akik nem engedhetik meg maguknak az Apple hasonló termékeit. A Vizio, amely arról híres, hogy igen kedvező áron kínál lapos televíziókat, “agresszíven” árazza telefonját és táblagépét, és a szintén olcsóságukról híres Wal-Mart áruházakban fogja kínálni azokat a vevőknek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák