Connect with us

Hirdetés

technokrata

Trónfosztás az interneten

Kütyük

Trónfosztás az interneten

Az elmúlt év leglátogatottabb honlapja a Facebook lett az Egyesült Államokban, a Google már csak a második – derül ki az Expertian Hitwise adataiból.

Az árbevételének javát reklámokból szerző közösségi oldalra irányult az összes látogatás 8,9 százaléka az egész évben, míg a Google 7,2 százalékkal a második leglátogatottabb oldal lett. 2007-ben még a Myspace volt a leglátogatottabb, idén viszont csak a hetedik lett; 2008-at és 2009-et a Google vitte. Amennyiben azonban a Google teljes portfólióját, például a népszerű videómegosztó YouTube-ot is figyelembe vesszük, akkor továbbra is az övé az első hely a vizsgált időszakban 9,9 százalékkal.

Nem csoda tehát, hogy július óta közel 50 százalékkal, 42 milliárd dollárra nőtt a Facebook értéke; ezzel a legnépszerűbb közösségi oldal már jóval többet ér, mint a komolyabb árbevétellel és hosszú ideje tartó tőzsdei jelenléttel bíró Ebay vagy Yahoo. Hasonló módon nő töretlenül más népszerű webkettes, tőzsdei bevezetés előtt álló cégek, például a Twitter vagy a LinkedIn értéke. Elemzők szerint a befektetők hajlandóak prémiumot fizetni azokért a cégekért, amelyekben a hosszú távú fejlődés lehetőségét látják. Ugyanakkor a Facebook, mivel egyelőre nem tőzsdei társaság, nem hozza nyilvánosságra pénzügyi adatait, így a másodlagos piaci bevásárlás elég nagy merészségre vall a befektetők részéről. Az intenzív kereskedés a vállalat belső részvényeivel már felkeltette az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) figyelmét is, amely az év utolsó napjaiban bejelentette, vizsgálatot kezdeményez az ügyben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés