Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

Opera 11

30 százalékkal könnyebb és mégis többet tud.

A norvég fejlesztésű böngésző legsikeresebb változatai mobil platformokon, okostelefonokon futnak, de szerencsére kellő figyelmet fordítanak az asztali PC-t használókra is. Ennek eredménye a minap megjelent Opera 11, mely ugyan 30 százalékkal „könnyebb” lett elődjénél, mégis többet tud annál. Egyelőre csak Windows és Mac OS X környezetben érhető el a tizenegyedik generáció, a linuxos és Free BSD-s felhasználóknak még várniuk kell kicsit az új kiadásra.

Opera 11 screenshot - Tab stacking

Tab stacking – erre a névre hallgat az egyik legérdekesebb újítás, mely lehetővé teszi, hogy az egyik fület egy másik fölé helyezzünk, ezzel egy „rakást” hozva létre. Akár weblapok tucatjait is megnyithatjuk ezáltal úgy, hogy még emberileg kezelhető marad a weblapok sora. Emellett említést érdemel még az „egérgesztusok” funkció, mellyel a megnyitott weboldalak között navigálhatunk előre és hátra, új lapokat nyithatunk meg, füleket zárhatunk be és a többi.

Továbbfejlesztett frissítési rendszerrel bír a szoftver, változott a címsor (például jobban képben lehetünk a meglátogatott weboldal biztonsági szintjét illetően), és új e-mail panelt kapott a böngésző. Emellett természetesen továbbra is támogatja a kiterjesztéseket, melyekből immár több mint kétmillió(!) áll a felhasználók rendelkezésére.

Opera 11 letöltés itt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés