Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult a Facebook

Kütyük

Megújult a Facebook

Új desing, funkciók.

Vasárnap mutatta be Mark Zuckerberg a közösségi hálózat megújult felhasználói profiloldal-felületét. Ezzel a lépéssel a Facebook egyértelműen előtérbe tolta a vizualitást a szöveges információval szemben. Felismerve, hogy az emberek gyakrabban frissítik az önmagukról alkotott képeiket, mint a róluk szóló szöveges adatokat, a változtatással „frissebbé” váltak a profiloldalak. Ennek megjelenítését segíti az úgynevezett infinite scroll – a végtelen görgetés fogalma nem lesz ismeretlen azok számára, akik használták már például a Google képkeresőjét. Alkalmazásával gyorsabbá és egyszerűbbé válik a fotók böngészése.

Facebook Mark Zuckerberg profil

A korábbihoz képest sokkal hangsúlyosabbá váltak a saját fotók és személyes információk – ezek a profiloldal tetejére kerültek az új designban. Ezzel párhuzamosan elmozgatta a Wall és az Info gombokat eddigi helyéről a fejlesztő, immár baloldalt találhatók, helyet adva a nagyobb méretű képmegjelenítésnek. A Message és a Poke gombok pedig a jobb felső sarokba kerültek.

A változtatás érintette a „Featured Friends” eszközt is, mellyel a felhasználók kiemelhetik ismerőseik közül a számukra különösen fontos embereket, például legjobb barátaikat, családtagjaikat. Új csoportok hozhatók létre a barátokból, és lehetővé válik, hogy speciális iskolai vagy munkahelyi feladatokat osszon meg a felhasználó azokkal, akiket ez a leginkább érint.

Bárki megnézheti a változtatásokat, és akár rögtön alkalmazásba is veheti ezen a linken.

Idén már nem várható több nagy újdonság, de természetesen nem fejeződött be a közösségi hálózat fejlesztése. A projekt folyamatosan halad; a Facebook először 2008 májusában mutatta be elképzeléseit a megújult felületről, majd 2009 márciusában ki is hozta Twitter-szerű átalakítását, mely nem aratott osztatlan sikert a felhasználók között. Ez nem szegte kedvét a fejlesztőknek, hiszen tavaly októberben vezették be a kettéosztott hírfalat, amivel megjelent a legújabb híreket előtérbe toló „top news” és a többi tevékenységet mutat „recent activity” nézet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés