Connect with us

Hirdetés

technokrata

Saját mobilos alkalmazást szeretnél?

Kütyük

Saját mobilos alkalmazást szeretnél?

Androidea: te megálmodod, a Telenor megvalósítja.

Az IDC felmérése szerint az okostelefonok piaca rohamosan növekszik, 2010 harmadik negyedévében már több mint 81 millió darab okostelefont adtak el világszerte, s éves szinten az eladások megduplázódtak 2009-hez képest. A 81 millió eladott okostelefonból immár minden negyediken, azaz 20,5 millió darabon androidos operációs rendszer futott, amivel az alig néhány éves platform már a második helyre tört fel a rangsorban, megelőzve a Blackberry-t és az iPhone-t is. Egyedül a Symbian eladásai magasabbak, de a Nokia operációs rendszerének támogatottsága folyamatosan zuhan, egy év múlva várhatóan már az Android lesz az első számú okostelefon platform.

Android

Android a Telenornál
A Telenor készülékportfóliójának ma már negyedét teszik ki az androidos telefonok: jelenleg több mint tízféle különböző ilyen készüléket forgalmaznak különböző árkategóriákban. Legnépszerűbbek a felsőkategóriás Samsung Galaxy S és HTC Desire készülékek, melyek a promóciós időszak alatt MobilKvartett 3000 tarifacsomaggal, 2 éves szerződéssel, 1 éves tarifahűséggel 9990 forintért megvásárolhatók december 1. és 31. között. A szolgáltató készülék-portfóliójában a közelmúltban megjelentek az alacsonyabb árú okostelefonok is a Samsung, Sony Ericsson és LG kínálatából. November 30-ától kapható a Telenornál az újgenerációs Samsung Galaxy Tab 7 hüvelykes táblagép is.

A globális piacokon látható tendenciák Magyarországon is érezhetőek, s egyre több felhasználó fedezi fel magának a Google előremutató rendszerét. A lassabb terjedésnek nálunk talán az az oka, hogy sokan az érintőképernyős mobilok szépségének és hasznosságának elismerése mellett továbbra is félnek azok bonyolult kezelésétől, vagy attól, hogy nehezen tanulhatják meg a szoftver sajátosságait.

A tegnap délután megrendezett eseménnyel a Telenor nem titkolt célja elsősorban az volt, hogy a téveszméket, félelmeket eloszlassa, és az igazából egyszerű, ugyanakkor nagyon sokoldalú operációs rendszert részletesen bemutassa a felhasználóknak, valamint összehozza a korszerű okostelefon tulajdonosokat, a rendszer iránt érdeklődőket a terület szakértőivel.

A rendezvényen a Telenor által felkért előadók a közösségi médiáról, a biztonságos és hatékony okostelefon-használatról, az Android adta szórakozási lehetőségekről, valamint a legkülönbözőbb élethelyzetekben hasznos alkalmazásokról tartottak kötetlen hangulatú workshopokat. A budapesti fiatalok körében gyakran látogatott Ötkertben a telekommunikációs témában jártas újságírók és bloggerek mellett a Telenor a Facebook és Twitter-követőit is vendégül látta.

A lelkes Android felhasználók számára a Telenor az eseménnyel párhuzamosan alkalmazás-ötletpályázatot is hirdetett több kategóriában Androidea néven. A versenyen részt vevők a Telenor hivatalos Facebook oldalán található űrlapon keresztül küldhetik be ötleteiket, amelyekből a legizgalmasabbakat, leghasznosabbakat szakértőkből álló zsűri, illetve a szolgáltató közösségi csatornáinak követői választják ki. A nyertes applikáció ötleteket megvalósítják és elérhetővé teszik a Telenor honlapján és Facebook oldalán.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés