Connect with us

Telefon? Táblagép? Mindkettő!

Kütyük

Telefon? Táblagép? Mindkettő!

Az Acer elmossa a határt a két készüléktípus között.

acer-smartphone

Tegnap mutatta be a távolkeleti vállalat legújabb termékeit, melyek két és fél táblagép képében materializálódtak. Miért fél? Nos, azért, mert a Google fejlesztette Androidra alapuló eszközök egyike tulajdonképpen egyfajta okostelefon-táblagép hibrid. Az egyelőre hivatalos nevet nem kapott termék hatalmas kijelzővel rendelkezik: 4,8 colos, 1024×480 pixeles LCD-je még a mai, valóban nagyra hízott okostelefonok világában is óriásnak számít.

A fentieken túl egy 8 megapixeles hátsó, és egy 1,3 megapixeles előlapi kamerával is ellátták, előbbit (LED-es segédfénnyel) fényképezésre és akár 720p-s felbontású HD-s videók készítésére, utóbbit videotelefonálásra ajánlja a vállalat. 1 GHz-es Snapdragon processzor hajtja a hibrid készüléket, melyben 6 tengelyű mozgásérzékelő is helyet kapott. A mai trendeknek megfelelően HDMI kimenettel is rendelkezik, vagyis a vele készített képeket, videókat akár közvetlenül a telefon-táblagép memóriájából is elő lehet csalogatni a televíziók képernyőjére.

Hasonlóan csúcskategóriás tudásúak a táblagépek is. Egy tíz illetve hét colos, WXGA felbontású (azaz 1280×800 pixeles) kijelzőt kapott modellről van szó, melyek egyaránt 1,2 GHz-es processzorral rendelkeznek, támogatják a Flash Player 10.1-es változatát, és duplakamerás kivitelben készülnek. A hátlapra szerelt 5 megapixeles fényképezésre használható, míg az előlapi videobeszélgetések céljából került rá. Mindkét változaton a legfrissebb Android fog dolgozni, melyre az Acer saját grafikus felületét ülteti. A 3G-t és Wi-Fit is támogató modellek viszont már csak jövőre, várhatóan áprilisban jelennek majd meg (ahogy az okostelefon is).

A bejelentésekkel egy időben azt is elismerte a vállalat, hogy saját, Alive névre keresztelt alkalmazásboltra vonatkozó tervekkel rendelkezik, melyet Windows Phone 7 okostelefonnal rendelkezők számára készít. Ennek elérhetőségére – legalábbis az Egyesült Királyságban – nem kell olyan sokat várni: még idén decemberben megnyitja virtuális kapuit a szolgáltatás. Az androidos változat 2011 második negyedévére készül el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom