Connect with us

Youtube – ahogy még nem láttad

Kütyük

Youtube – ahogy még nem láttad

Tucatnyi módszer, amivel élvezetesebbé tehetjük az internetes videózást.

Napjaink online szórakozási formáinak kétségtelenül egyik legnépszerűbbike a Youtube-videók nézegetése. Ám van annál élvezetesebb módszer is, mint levélben, Facebookon keresztül érkező linkekre kattintgatva kutatni valami érdekes után. Például ki ismeri már a video-összehasonlító szolgáltatást? Ezekből válogatottunk, a Mashable jóvoltából:

1. TubeReplay
Tetszik egy jó klip, meghallgatnánk többször is egymás után, de ahhoz mindig kattintani kell? Nos, többé nem: a TubeReplay addig ismétli a kiválasztott videót, amíg le nem állítjuk, vagy bele nem őrülünk. Csak meg kell adni a kívánt klip URL-jét, és már szólhat is napi 24 órában Tiesto vagy Metallica, a szomszéd nagy örömére.

Youtube tubereplay

2. DragonTape
Válogatáskazetta – mond még valamit ez a kifejezés? Ha igen, akkor pontosan tudjuk, miről van szó, de ha nem, akkor se számítsunk űrtechnikára. A DragonTape használatával folyamatos mixet készíthetünk: a Youtube-os videók összevadászása és lejátszáslistába szervezése után barátainknak már csak az automatikusan generált URL-t kell elküldeni. Ki tudna ellenállni például a Baywatch bikinis életmentői fél órába mixelt futásának?

Youtube DragonTape

3. YouTube Doubler
„Van jobb dolgod is, mint a munka” – hirdeti a szolgáltatás szlogenje, melyet két videó összehasonlítására lehet használni. Természetesen akár egymástól homlokegyenest különböző klipeket is kiválaszthatunk, hogy a végeredménnyel borzasszuk el ismerőseinket.

YouTube Doubler

4. SynchTube
Csevegésre kihegyezett lehetőség, melyben egyszerre akár 50-en is kommentálhatják az éppen futó „vetítést” a videó melletti csevegőablakban. Nem különösebben nehéz létrehozni egy saját szobát, pusztán meg kell adni a véleményeztetni kívánt Youtube URL-t, illetve ezt aztán meg kell osztani azokkal, akiket be szeretnénk invitálni egy kis csevegésre. Ideális eszköz lehet, ha úgy akarjuk megosztani távol élő rokonainkkal új családi videóinkat, hogy rögtön visszajelzést is várunk.

Youtube SynchTube

5. Infinitube
Néhány kulcsszó megadásával végtelenített, a témához valamilyen szinten kapcsolódó lejátszólistát kaphatunk.

Youtube infinitube

6. Splicd
Amint az minden, a Youtube-ot egy picit is jobban ismerő internetező számára ismert, a klipek tetszőleges pontjára oda lehet ugrani, pusztán az URL megfelelő paraméterezésével. A Splicd ennél is tovább megy, lehetővé teszi, hogy levágjunk a kiválasztott videó elejéből és végéből, majd az így megmaradt tartalmat osszuk meg. Különösen akkor lehet hasznos, ha a videóba „beleégetett” reklámot, felvezetést stb. akarjuk kiszedni.

Youtube SplicD

7. TubeChop
Igazából nem tér el különösebben az előző szolgáltatástól a TubeChop, csak mindezt vizualizálva, egy csíkon bejelölve tehetjük meg.

Youtube TubeChop

8. YouCube
Az eredetire kísértetiesen hangzó elnevezések sorába illeszkedik a YouCube, melynek értelme ugyan nem nagyon van, de pár sornyi említést azért érdemel. Használatával hat videót „hozhatunk össze” egy virtuális kockára; minden egyes oldalon más-más videót megjelenítve. Természetesen az eredményt szintén tovább lehet küldeni rövidített URL formájában.

Youtube YouCube

9. MixTube
Egyszerű eszköz Youtube klipekből álló lejátszólisták létrehozására és megosztására. Különösen olyan tartalmak felkutatásában lehet hasznunkra, amelyek kifejezetten csak a Google tulajdonában levő videomegosztón találhatók.

Youtube MixTube

10. YouFlow
Alternatív módszer a Youtube videóinak átböngészésére. Kulcsszavak megadása után az eredményt nem listaszerűen, hanem albumképek formájában kapjuk vissza. Lehetőség van egynél több videó lejátszására is, ami így jóval egyszerűbben valósítható meg, mint a Youtube hagyományos felületén keresztül.

Youtube YouFlow

11. Quietube
Elegünk van már a trollokból, a videókat mindig és mindenhol lehúzókból, az okoskodó internetezőkből, akik csak kritizálni tudnak? Nos, ezzel a szolgáltatással egy csapásra „csendet” varázsolhatunk: a Youtube videók a „quietube” gombra bökést követően egyszerű fehér vagy fekete háttéren jelennek meg, zavaró komment-hullám nélkül.

Youtube quietube

12. YouTube TestTube
Végül zárjuk a sort a listából kicsit kilógó TestTube-bal, ami abban különbözik a többitől, hogy ez a Google videomegosztójának hivatalos szolgáltatása. A Gmail Labs-hez hasonlóan itt találhatók azok a fejlesztések, melyeket (még) nem adoptáltak az „éles” Youtube-ba, ugyanakkor érdemes rájuk vetni egy pillantást. Találhatunk itt komment-keresőt, HTML5 lejátszót, feliratszerkesztőt és még sok egyebet.

Youtube TestTubeSzólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom