Connect with us

Napi 3 millió letöltés a Nokia Ovi Áruházában

Kütyük

Napi 3 millió letöltés a Nokia Ovi Áruházában

Túlszárnyalni az Apple-t, ez a cél vezeti a finneket.

Néhány új alkalmazás
Swype: A billentyűzeten egyetlen folyamatos mozdulattal nyílik lehetősége a felhasználóknak a gyorsabb és egyszerűbb szövegbevitelre.
WhatsApp Messenger: Egy okostelefonra készült üzenetküldési alkalmazás, amely 3G vagy wifi technológiát használ a barátokkal és családtagokkal történő kapcsolatfelvételhez, akár az SMS kiváltására is.

A Nokia bejelentette, hogy az Ovi Áruház elérte a napi 3 millió letöltést, amely az egyre több rendszeres Ovi Áruház felhasználónak, valamint a Nokia új Symbian okostelefon-családjának köszönhető. Az elmúlt 12 hónapban a Forum Nokia fejlesztői közösséghez több mint 400 000 fejlesztő csatlakozott, és már 92 fejlesztő alkalmazása átlépte az egymilliós letöltésszámot.

A Nokia Qt Software Development Toolkit (SDT) és a Qt SDK együttes letöltéseinek száma elérte a 1,5 milliót, mivel a fejlesztők felismerték, hogy az eszköz segítségével az alkalmazások létrehozása egyszerűbb és gyorsabb az olyan készülékekre, mint a Nokia C7 vagy Nokia C6-01 okostelefonok. A múlt hónap stratégiai lépéseként a Nokia bejelentette a Qt-re épülő közös alkalmazásfejlesztést, ami megkönnyíti az alkalmazások fejlesztését a Symbian alapú készülékekhez és az új MeeGo operációs rendszerrel működő termékekhez.

Angry Birds Nokia OviA Nokia N8 kereskedelmi forgalomba kerülése óta, a legtöbbször letöltött, ingyenes alkalmazás világszerte a Q Torch volt az indiai CellApp Technolgy-tól, amely zseblámpává változtatja a készüléket. A legtöbbször letöltött fizetős alkalmazás az Angry Birds játék a finn Rovio Mobile-tól, illetve a harmadik legnépszerűbb alkalmazás a hazánkból nem elérhető Need for Speed Shift HD autóverseny.

„Néhány hét leforgása alatt elértük a 200 000-es letöltést az Ovi Áruházban anélkül, hogy egyetlen dollárt költöttünk volna reklámra vagy marketingre – gyorsabban, mint ahogy ez App Store-ban sikerült.” – mondta Anton Gauffin, a Crazy Hamster című játék alkotója, a BLStream vezérigazgatója – „Nagyon kellemes meglepetés az, amit az Ovi esetében tapasztalunk, így egyenes úton haladunk afelé, hogy túlszárnyaljuk az App Store-beli teljesítményünket, annak ellenére, hogy ott hosszabb ideje vagyunk jelen.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom