Connect with us

Hirdetés

technokrata

Napi 3 millió letöltés a Nokia Ovi Áruházában

Kütyük

Napi 3 millió letöltés a Nokia Ovi Áruházában

Túlszárnyalni az Apple-t, ez a cél vezeti a finneket.

Néhány új alkalmazás
Swype: A billentyűzeten egyetlen folyamatos mozdulattal nyílik lehetősége a felhasználóknak a gyorsabb és egyszerűbb szövegbevitelre.
WhatsApp Messenger: Egy okostelefonra készült üzenetküldési alkalmazás, amely 3G vagy wifi technológiát használ a barátokkal és családtagokkal történő kapcsolatfelvételhez, akár az SMS kiváltására is.

A Nokia bejelentette, hogy az Ovi Áruház elérte a napi 3 millió letöltést, amely az egyre több rendszeres Ovi Áruház felhasználónak, valamint a Nokia új Symbian okostelefon-családjának köszönhető. Az elmúlt 12 hónapban a Forum Nokia fejlesztői közösséghez több mint 400 000 fejlesztő csatlakozott, és már 92 fejlesztő alkalmazása átlépte az egymilliós letöltésszámot.

A Nokia Qt Software Development Toolkit (SDT) és a Qt SDK együttes letöltéseinek száma elérte a 1,5 milliót, mivel a fejlesztők felismerték, hogy az eszköz segítségével az alkalmazások létrehozása egyszerűbb és gyorsabb az olyan készülékekre, mint a Nokia C7 vagy Nokia C6-01 okostelefonok. A múlt hónap stratégiai lépéseként a Nokia bejelentette a Qt-re épülő közös alkalmazásfejlesztést, ami megkönnyíti az alkalmazások fejlesztését a Symbian alapú készülékekhez és az új MeeGo operációs rendszerrel működő termékekhez.

Angry Birds Nokia OviA Nokia N8 kereskedelmi forgalomba kerülése óta, a legtöbbször letöltött, ingyenes alkalmazás világszerte a Q Torch volt az indiai CellApp Technolgy-tól, amely zseblámpává változtatja a készüléket. A legtöbbször letöltött fizetős alkalmazás az Angry Birds játék a finn Rovio Mobile-tól, illetve a harmadik legnépszerűbb alkalmazás a hazánkból nem elérhető Need for Speed Shift HD autóverseny.

„Néhány hét leforgása alatt elértük a 200 000-es letöltést az Ovi Áruházban anélkül, hogy egyetlen dollárt költöttünk volna reklámra vagy marketingre – gyorsabban, mint ahogy ez App Store-ban sikerült.” – mondta Anton Gauffin, a Crazy Hamster című játék alkotója, a BLStream vezérigazgatója – „Nagyon kellemes meglepetés az, amit az Ovi esetében tapasztalunk, így egyenes úton haladunk afelé, hogy túlszárnyaljuk az App Store-beli teljesítményünket, annak ellenére, hogy ott hosszabb ideje vagyunk jelen.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés