Connect with us

F1 – a közösségi hálózatok egyszerűbb használatáért

Kütyük

F1 – a közösségi hálózatok egyszerűbb használatáért

Nem kell többé linkeket másolni, beilleszteni, minden oldalon vadászni, hogy hol van a megosztógomb. A lehető legegyszerűbbé teszi az érdekes videók, cikkek, blogbejegyzések megosztását egy új Mozilla plugin.

Tegnap írtunk egy érdekes, a részeg facebookos postolásokat megelőző Firefox pluginről; ma ismét egy, a Mozilla böngészőjéhez készített bővítményről számolunk be, mely szintén a közösségi hálózatok használatát hivatott megkönnyíteni. Ahogy az összes Terminal.Hu cikk alatt, úgy minden más, 21. századi weboldalon is található legalább egy-két közösségi megosztást lehetővé tevő ikon. Ezek azonban annyiféle elrendezésben kerülnek az egyes oldalakra, ahány csillag van az égen – „szabvány” ugyanis csak az egyes gombokra létezik, azok egymáshoz való viszonyára, elrendezésére nem. Ezt könnyítené meg az F1.

A nemrég elérhetővé tett plugin tulajdonképpen egy – csak használatkor megjelenő, nem permanens – kerettel bővíti ki a Firefox kezelőfelületét, melyen keresztül lehetővé válik a közösségi hálózatokon való megosztás – mindössze két kattintással. Először természetesen be kell lépnünk a Facebookra, Twitterre, Gmailbe, de miután ezt csak egyszer kell megtennünk, jóval gyorsabbá és egyszerűbbé válik a megosztás. A címsor mögé diszkréten beülő kis ikonra kattintva az adott fülön előugrik a megosztás kerete (ez más füleken nem látható), és egy kattintással útjára is indíthatjuk a nekünk tetsző tartalmakat ismerőseink felé.

Mint a Mozilla Labs egyik futó projektje, az F1 még közel sem végleges, ennek ellenére érdemes kipróbálni. Egyetlen komolyabb hátránya csak, hogy nem keresztplatformos, így csupán Firefox alatt lehet használni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom