Connect with us

Hirdetés

technokrata

Roham indult az okostelefonokért

Kütyük

Roham indult az okostelefonokért

A harmadik negyedévben a világpiaci mobiltelefon forgalom 35 százalékkal 417 millió darabra nőtt, ezen belül 96 százalékos növekedéssel közel megduplázódott az okostelefonok forgalma, és részesedésük a teljes forgalomban már 19,3 százalékra bővült – írja a Gartner piackutató cég rendszeres negyedévi piaci elemzése.

Az Apple és a Google operációs rendszerei rekord eladásokkal törtek előre a negyedévben – mondta Carolina Milanesi, a Gartner kutatási elnökhelyettese. Az Apple okostelefon piaci részesedése megelőzte a Research in Motion (RIM) részesedését az Egyesült Államokban, és felzárkózott a Google mögé.

Az Android (Google) operációs rendszert alkalmazó készülékek eladásai szintén növekedtek, így az Android már a második legnagyobb számban alkalmazott operációs rendszerré nőtte ki magát az okostelefonok világpiacán.

Az okostelefonok piacán a Nokia vezeti az eladásokat. A Symbian operációs rendszeren futó készülékek piaci részesedése azonban 36,6 százalékra csökkent 44,6 százalékról.

A Microsoft operációs rendszere a Windows Mobile részesedése 2,8 százalékra csökkent 7,9 százalékról, az új operációs rendszer a Windows Phone 7 piaci sikerét még nem lehet megítélni.

A mobiltelefon piacot messze a finn Nokia vezeti az értékesítésekben, de előnye rohamos ütemben csökken. Részesedése a világpiaci forgalomban a tavalyi 36,78 százalékról az idei harmadik negyedévben már 28,2 százalékra zsugorodott.

A három legnagyobb mobiltelefonkészülék-gyártó mindegyikének csökkent a piaci részesedése a harmadik negyedévben. A Samsung részesedése 19,6 százalékról 17,2 százalékra, az LG részesedése 10,3 százalékról 6,6 százalékra zsugorodott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés