Connect with us

Miért rossz részegen facebookozni?

Kütyük

Miért rossz részegen facebookozni?

Védekezzünk saját hülyeségünk ellen!

Többségünk már elkövette azt a hibát, hogy enyhén spicces állapotban (vagy csúnyán beb*szva) olyanokat mondott mobiltelefonon vagy írt SMS-en keresztül, amit nem kellett volna. Napjainkban már nem is ez a legnagyobb kommunikációs veszély, hiszen egy-egy esetet utólag azért még ki lehet magyarázni (kivéve persze, ha főnökünket küldtük el melegebb éghajlatra). Sokkal nagyobb bajt hozhat fejünkre, ha részegen közösségi hálózatokat használunk.

„There’s an app for that”, írhatnánk, ha az Apple-ről lenne szó, de jelen esetben egy sokkal nyíltabb megoldásról számolhatunk be. A Firefoxhoz készült ugyanis olyan plugin – a The Social Media Sobriety Test -, mely elejét veheti a virtuális térben való részeg tombolásnak. Ha már magunkat nem tudjuk moderálni, megteszi helyettünk ezt a fenti, Webroot fejlesztette böngésző-kiegészítő.

Webroot - The Social Media Sobriety Test

Amint a plugin is hirdeti, semmi jó nem történhet online hajnali 1 óra után, és el kell ismerni, hogy ebben van igazság. A kiegészítés telepítésével kicsit nyugodtabbak lehetünk abban, hogy nem járatjuk le magunkat egyszerre több száz ismerősünk előtt. Beállíthatjuk, hogy melyek azok az órák, amikor a legnagyobb az esélye egy kellemesen bódult állapotban, és ha ilyenkor próbálunk meg közösségi hálózatokhoz (Facebook, MySpace, Youtube, vagy akár az Iwiw is) hozzáférni, akkor azt csak úgy tehetjük meg, ha átjutottunk egy teszten. Egy teszten, ami józanságunkat hivatott ellenőrizni.

A telepítés roppant egyszerű: erre a linkre kattintva bekerül a Firefox bővítményei közé a józansági teszt, melyet követően beállíthatjuk, hogy mely szolgáltatások esetén legyen bekapcsolva (akár egyéni weboldalt is megadhatunk). Ezután a fent említett „happy hours” időtartamát kell meghatározni, majd elmenteni a beállításokat. És jöhet a móka 🙂 Ami inkább csak józanul lesz az – például az egérmutatót egy meghatározott sávon belül végighúzni a képernyőn, vagy visszafelé begépelni az ABC-t.

Amennyiben sikerrel vettük az akadályt, már írhatjuk is a státuszüzeneteket, de ha elrontjuk a feladatot, akkor a Webroot pluginje nem enged tovább. Emellett pedig előzékenyen felkínálja részegségünk tényének publikálását a közösségi hálózaton…Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom