Connect with us

technokrata

Lesz-e a második Google telefon?

Kütyük

Lesz-e a második Google telefon?

A Nexus One önmagában nem volt kirobbanó siker, de elindította hódító útjára az Android platformot. Kell-e, lesz-e Nexus Two?

Az év legelején írtunk a Google Nexus One telefonjáról, mely az amerikai keresőóriás saját márkás készüléke volt (a hardvert a tajvani HTC készítette). Habár hatalmas sikerre nem tett szert a készülék, megmutatta, micsoda erő lakozik az Androidban, okostelefon fronton. A viszonylag gyenge eladásokat látva a Google alig pár hónapig kínálta a modellt, majd a gyártás/terjesztés leállítása mellett döntött.

gizmodo-nexus-two

Nemrég azonban felreppent a pletyka, hogy készül a Nexus Two. Körülbelül egy hete kezdett (újra) keringeni az Interneten az új változat piacra dobásának terve. A felfokozott érdeklődés közepette a Gizmodo egy képet is közzétett, mely megerősíteni látszott a híresztelést. Igaz, hogy a készülék csak egy Android külsőt kapott Samsung Galaxy S volt, de sokan egyre biztosabbak voltak abban, hogy hamarosan lesz Nexus Two.

A minap azonban a dél-koreai Danawa jelentése lelombozta a várakozókat. Arról számoltak be a távol-keleti újságírók, hogy a Samsung hivatalosan is megerősítette, a készülékkel kapcsolatos pletyka „egyszerűen nem igaz”. A koreai gyártó november 8-ára időzített eseménye kapcsán nem fogják bemutatni a Google Nexus Two-t, mégpedig azért, mert az nem létezik. Ettől még persze érdemes lesz figyelemmel kísérni a Samsung bemutatóját, ahol valószínűleg egy újfajta okostelefonnal rukkolnak majd elő.

Miért nem?
Már kétszer is nyilvánosság elő állt a Google saját okostelefonja kapcsán, és mindkétszer hivatalosan tagadta, hogy dolgoznának egy következő generációs, androidos, saját mobiltelefonon. Belegondolva az amerikai vállalat helyzetébe, nincsen is szüksége ilyesmire, hiszen az alapvetően hirdetési üzletágára és szoftverfejlesztésre fókuszáló cégnek nem hiányzik egy, mostanra igencsak zsúfolttá vált piac hardveres szeletéből származó bevétel. Amit el akart érni a Nexus One-nal, azt elérte: az Android platform villámgyorsan népszerűvé vált, letaszítva trónjáról az addig szinte egyeduralkodó iPhone OS-t.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp