Connect with us

technokrata

Telefonújdonságok a Vodafone kínálatából

Kütyük

Telefonújdonságok a Vodafone kínálatából

A Vodafone hamarosan Magyarországon is forgalmazni fogja az iPhone 4-et.

Az iPhone 4 tömege nem, a vastagsága viszont jelentősen csökkent: míg az iPhone 3GS 12,9, addig az utód csupán 9,3 milliméter vastag. Az új iPhone két kamerát rejt: az előlapon és a hátlapon is található objektív. A FaceTime funkcióval videohívás közben is váltogatható a két kamera használata. Ehhez csupán egy gombot kell megnyomni. A videotelefonálás külön beállítás nélkül, azonnal használható szolgáltatás. Az iPhone 4 Retina elnevezésű kijelzője az eddigi legélesebb, legélettelibb megjelenítésre képes, legnagyobb felbontású telefonképernyő: a gyártó megnégyszerezte a korábbi iPhone modellek kijelzőjének képpontjait. Az emberi szem ilyen magas képpontsűrűség mellett már alkalmatlan az egyes pixelek megkülönböztetésére. Az Apple szerint ettől lesznek lenyűgözően élesek a szövegek és a képek.

Az iPhone 4 a korábbi verzióktól teljesen eltérő multitaskingot kínál: már futtathatók rajta a külső gyártók alkalmazásai és közvetlenül lehet váltani is közöttük, anélkül, hogy az előtérben futó alkalmazás akadozni kezdene. A készülékkel HD minőségű filmfelvételeket lehet készíteni. A beépített ledes megvilágításnak köszönhetően akár gyenge fényviszonyok közepette is hatásos videofelvételek készíthetők. Ezután közvetlenül az iPhone 4 képernyőjén szerkeszthető a felvétel az új iMovie alkalmazással. A felvétel az Apple által tervezett témák, címek és átmenetek segítségével tehető “profivá”. A ledes vakuval kiegészülő, öt megapixel felbontású fényképezőgép csodaszép, részletgazdag fotók készítésére alkalmas – olvasható a gyártó honlapján. Mint írják, a korszerű, hátsó megvilágítású érzékelő még gyenge fényviszonyok közt is kiváló képeket eredményez.

Sony Ericsson Xperia X8, a négysarkos

A Sony Ericsson igyekszik meglovagolni a Google Androidjának sikerét. Nemrég került a piacra a 2,55 hüvelykes, 240×320 képpontos kijelzővel szerelt, 83x50x16 milliméteres és 88 grammos X10 mini, illetve annak teljes Qwerty rendszerű gombsorral szerelt, 90x52x17 milliméteres “Pro” kiadása is. A helyzet azonban az X8 bemutatásával megváltozott, hiszen a jövevény 3 hüvelykes, 320×480 képpontos megjelenítővel a fedélzetén érkezik, mellé 3,2 megapixeles kamerát, RDS FM rádiót, gps, WLAN és sztereó Bluetooth modult, microUSB és 3,5 milliméteres szabványos fülhallgató-csatlakozót, két gigás microSD kártyát, 600 megahertzes processzort és 1200 milliamperóra kapacitású akkumulátort is kapott. Az Android 1,6 alapokon nyugvó, 99x54x15 milliméteres és 104 grammos szerkezet egyik specialitása a Timescape szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy egy adott személlyel kapcsolatos kommunikáció egyetlen helyen legyen megtekinthető. Facebook-frissítések, Tweetek, üzenetek és nem fogadott hívások – mindez kronológiai sorrendben megtalálható, így nem kell különböző alkalmazásokat megnyitni a különféle üzenetek elolvasásához. Az érintőképernyő sarkai személyre szabhatóak. Kedvenc alkalmazásainkat elhelyezhetjük a képernyő bármely sarkába.

Nokia C7, a társasági

A december elejétől kapható Nokia C7, a vállalat második Symbian ^3 platformra épülő okostelefonja, a Nokia N8 után. Északi testvéreink gyártmánya a rozsdamentes acélt és az üveget egy elegáns, teljes érintőképernyős dizájnban egyesíti. A 3,5 colos, 360×640 pixel felbontású Amoled kijelző mellett 680 megahertzes ARM processzort, 256 mega memóriát és nyolc gigányi belső tárhelyet tartalmaz az új mobil. A telefon kamerája 8 megapixeles, netkapcsolata wifi és 3G, de van benne gps, Bluetooth, microSD-s bővíthetőség és 3,5 mm-es audiojack is. Az operációs rendszer a már említett Symbian, amelyet a Nokia Ovi szolgáltatásai (Ovi Térképek a navigációhoz, Ovi Áruház az alkalmazásokhoz) tesznek teljessé. A mobilt a közösségi oldalak gyakori látogatóinak tervezték. Ebből kifolyólag integrált szolgáltatásként érhető el a Facebook és a Twitter, az e-mail-fiókok közül pedig a Gmail, a Hotmail, a Yahoo! Mail és persze az Ovi Mail fiókba érkező levelek láthatók közvetlenül a kezdőképernyőn.

LG Optimus 7 E900, a windowsos

Az új LG Optimus 7 legizgalmasabb pontja az operációs rendszere, amelyet a mobil neve is hirdet, hiszen a hetes szám a Windows Phone 7 mobil operációs rendszer használatára utal. A 125×59,8×11,5 milliméteres készülék 3,8 colos kapacitív érintésérzékelő rendszerrel ellátott képernyőt kapott, amely WVGA, vagyis 800×480 képpont felbontású. A telefon egy gigahertzes processzorral és 16 gigabájt belső memóriával, valamint számos a mai okostelefonokban alapvetőnek számító extra funkcióval is rendelkezik. Ilyenek a 802.11b/g WLAN és Bluetooth 2.1 adóvevő, digitális iránytű, valamint a környezeti fényérzékelő és közelségérzékelő, amelyek révén a teljes érintőképernyős telefonok kikapcsolják a képernyőt telefonálás közben, nehogy egy véletlen érintéssel megszakítsuk a hívást. A mobilba 5 megapixeles fényképezőgép került, amely az állóképek mellett 720p felbontású videók rögzítésére is alkalmas. A kamerát ledes “vaku” is segíti. A kamera egyik érdekessége, hogy a hozzá tartozó szoftver lehetővé teszi a 360 fokos panorámaképek készítését. A készüléken futó operációs rendszer teljesen új grafikus kezelőfelületet kapott, amelynek kezdőlapja hat csoportba tömöríti a készülék funkcióit. Ezek a People, Pictures, Games, Music + Video, Marketplace és Office. A hat fő menüpont alatt találhatók az adott témakörhöz tartozó funkciók és beállítások, amelyek révén egyszerűbb lehet az operációs rendszer kezelése. A DLNA kompatibilis készülék képes lesz az Xbox Live és Zune szolgáltatásokat is használni, valamint 3,5 milliméteres audiojack csatlakozóval is rendelkezik.

HTC Desire Z, az érzékeny

A HTC szeptember közepén mutatta be az új HTC Sense technológiát az új Android alapú HTC Desire HD és HTC Desire Z okostelefonokkal együtt. Akik állandóan úton vannak, azok számára a HTC Desire Z lehetővé teszi, hogy folyamatosan kapcsolatban maradhassanak barátaikkal, kollégáikkal és ügyfeleikkel a Facebookon vagy a Twitteren. A HTC Desire Z egy új megoldással teszi elérhetővé a Qwerty rendszerű billentyűzetet a gyors és kényelmes gépelés érdekében. A HTC Desire Z billentyűzetén egy sor billentyűkombináció és két személyre szabható billentyű biztosítja a leggyakoribb funkciók azonnali aktiválását a különféle menük megnyitása nélkül. A HTC Desire Z 720p-s felbontású, HD minőségű filmfelvételt tesz lehetővé az öt megapixeles kamerával és az automata vakuval. Ez az első olyan készülék, amelyet 800 megahertzes Qualcomm 7230-as processzorral szereltek fel a még jobb teljesítmény és az akkumulátor hosszabb rendelkezésre állása érdekében. A készüléken Android 2.2 Froyo rendszer fut. A Desire Z kijelzője 3,7 col képátlós, felbontása pedig 480×800 pixel, a szórakoztatásra adott az FM-rádió is. Internetezésre WiFi és HSPA-kapcsolat használható, a helyi adatkommunikációt Bluetooth 2.1 és microUSB 2.0 jelenti.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle