Connect with us

technokrata

Ezért nincsen fehér iPhone 4?

Kütyük

Ezért nincsen fehér iPhone 4?

Nem bírja a telefon a meleget?

Nincs két hete, hogy írtunk a fehér iPhone 4-ek hiányáról. Amint azt akkor is megemlítettük, eredetileg, a nyári piacra lépéskor kellett volna debütálnia a világos színű Apple okostelefonnak, ám erre mégsem került sor. Először az volt a hivatalos válasz a készülék megjelenési idejét firtató kérdésekre, hogy „néhány hét múlva”. Ez „néhány hét múlva” időközben „még az idén”-re változott, de forgalomba azóta sem került világos iPhone 4.

iphone 4 fehér

Nemrég New Yorkban mégis felbukkant egy példány, a névtelenül nyilatkozó tulajdonos elárulta, hogy egy, az Apple kaliforniai, Cupertino-beli központjában dolgozó jó ismerőse juttatta hozzá a fehér iPhone 4-hez. Sőt, azt is tudni vélte, miért nincsen még a boltokban: egy festéssel kapcsolatos probléma áll a háttérben. Állítólag a telefont gyártó vállalat nem tudott olyan fehér home gombot beszerezni, ami színben illeszkedne az előlap fehérjéhez.

Időközben egy új feltételezés is született a fehér iPhone 4 mizéria kapcsán. Trudy Muller, az Apple szóvivője egy, a Reuters-nek adott nyilatkozatában hivatalosan is a rajongók bocsánatot kérte. A fehér modell „előállítása nagyobb kihívás, mint azt eredetileg vártuk.” – hangzott az indoklás, és az is kiderült, hogy jövő tavaszig mindenképpen várni kell. Az új teória szerint a készülék melegedése lehet a ludas: a használat közben termelődő hő nyomot hagy a világos készülékvázon, elszíneződik, sárgássá válik a festék.

Persze biztosan most sem lehet tudni, hiszen – egyelőre – nincsen hivatalos forrás, ami/aki megerősíthetné. Az biztos, hogy ez a jelenség a fekete modelleken nem mutatkozik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle