Connect with us

technokrata

Telefonreform: egy hullámhosszra kerülhet az unió

Kütyük

Telefonreform: egy hullámhosszra kerülhet az unió

Az Európai Unió országai együttesen évi 50 milliárd euróval növelhetnék GDP-jüket, ha meg tudnának egyezni abban, hogy egy hullámhossztartományt nyitnak meg a mobilinternetes szolgáltatások nyújtására – idézte a BBC az Európai Bizottság (EB) becslését. Úgy kellene átállítani a távközlési rendszereket az analógról a digitális átvitelre, hogy a digitális mobilszolgáltatásokra minden tagország a 790-862 megahertzes frekvenciatartományt különítené el.

Brüsszel azt javasolja, hogy az uniós országok hozzák előre 2012-re a távközlés digitális átállításának határidejét.
 

Ezzel gyakorlatilag ugyanazt ismételnék meg, amit 1990-ben a gsm-mobiltelefonok megjelenésekor, amikor Európában egységesen a 900 megahertzes frekvenciát tartották fenn a gsm-szolgáltatásra.

Az EB abban bízik, hogy az unión belül sikerül megegyezni az új technológia használatának azonos feltételeiről, hiszen ha minden ország más-más rendszereket vezet be, akkor azok a határokon átnyúlva zavarhatják egymást. A 790-862-es sáv előnye, hogy jól tűri, ha a mobileszközöket az épületeken belül használják, hogy a 3G-s és a 4G-s videoletöltésekre, internetes szörfözésekre is alkalmas, illetve ha mindenki e frekvenciatartomány mellett dönt, akkor 2013-ra az Európai Unió területét száz százalékban lefedhetnék szélessávú mobilhozzáféréssel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle