Connect with us

technokrata

Újabb csapás a file-cserére

Kütyük

Újabb csapás a file-cserére

A P2P alapokon működő Limewire bedobta a törölközőt.

Utoljára májusban írtunk a Limewire kálváriájáról; akkori beszámolónk szerint a new yorki bíróság döntött a zeneipar Lime Group ellen indított keresetében, méghozzá a jogtulajdonosok javára. A P2P szoftvert üzemeltető vállalatot felelőssé tette az alkalmazás révén elkövetett jogsértésekért, és Mark Gordon alapítót bűnösnek találta szerzői jogok megsértésében.

Ugyan a vállalat vezetői tiltakoztak az ítélet ellen, de úgy tűnik hiába. A napokban ugyanis kénytelenek voltak bejelenteni, hogy leállnak a kliens fejlesztésével és karbantartásával. Ezzel véget ért az egyre inkább vegetáló szolgáltatás közel egy évtizede tartó története, ami azért senkit nem ért meglepetésként. A régóta tartó jogi támadások, és az alternatív lehetőségek sikeressége ugyanis már korábban kikezdte a Limewire felhasználói táborát, ami így mára jelentősen megcsappant.

A kiadók és a Lime Group közötti meccs amúgy évek óta tartott: az amerikai hanglemezkiadókat tömörítő RIAA jogvédő szervezet először 2006 augusztusán perelte be a vállalatot. Egy hónappal ezután az utóbbi ellenpert indított, azt állítva, hogy a hanglemezkiadók tisztességtelen üzleti magatartást tanúsítva megfélemlítik a Limewire felhasználóit.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle