Connect with us

Hirdetés

technokrata

PlayStation mobiltelefon Android 3.0 alapon

Kütyük

PlayStation mobiltelefon Android 3.0 alapon

Konzol vagy okostelefon? Mindkettő!

Habár még nem teljesen piackész a termék, a Sony Ericsson – a japán és a svéd vállalat közös leánya – korábban ismertté vált tervei alapján az előttünk álló hónapokban vagy a következő egy-két negyedévben a PlayStation márkájú mobiltelefon elérhetővé válik. A készülék két érdekessége, hogy eddig zömmel „fordítva” kísérleteztek a gyártók, és inkább mobiltelefonba oltott játékgépet adtak a vásárlók kezébe; ezúttal azonban a konzol márka ismertségét akarja kihasználni a vállalat. Kinézetre is a PSP Go marokkonzolra emlékeztet a design.

SonyEricsson_playstation_phone

Másik újdonsága már inkább technikai jellegű: a kis készüléken a Google mobil környezetbe szánt operációs rendszerének következő változata fut majd rajta. Az androidos mobil egyébként Qualcomm Snapdragon MSM8655 SoC vezérlőegységet kap, mely 1 GHz-es órajelen üzemel. 512 MB RAM, 1 GB ROM található a telefonban, amelyet várhatóan 3,7-4,1 colos méretű LCD-vel szerelnek majd fel – hasonlóan a PSP Go-hoz.

Nyilvánvaló, hogy a SonyEricsson új mobilja jóval erősebb lesz, mint a már immár hat éves PlayStation Portable, az azonban egyelőre nem tiszta, hogy az erre a platformra írt játékok futni fognak-e az új készüléken. Az 1 GHz-es SoC akár emulációs szinten is megbirkózhat a feladattal, de az sem kizárt, hogy különálló chipet integrálnak majd a telefonba a kompatibilitás fenntartása végett. A támogatás mellett szól a kiszivárgott képeken látható design, hiszen az nagyon hasonlít a markkonzol elrendezésére.

Ugyanakkor kényes kérdés ez a téma a japán vállalat számra. Hiszen a PSP Go eladásai várhatóan meredeken zuhanni fognak a telefon megjelenését követően, hacsak jelentősen le nem árazza azt gyártója. A készülékre viszont szükség van, mivel az androidos készülékek és az iPhone-ok elkezdték felzabálni a piacot, ami a mobilos játékokat illeti.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés