Connect with us

technokrata

Mi lesz a műsor a Google TV-n?

Kütyük

Mi lesz a műsor a Google TV-n?

Az HBO már rábólintott, a Disney viszont blokkolna. Tartalomháború a tévénézőkért.

Nemrég jelentette be a Google, hogy tévészolgáltatást indítana – no persze nem hagyományos módon, hanem internetes alapokon. Követve az eddigi hagyományt, most sem vágna saját tartalom készítésébe az amerikai óriásvállalat, hanem azt csak felhasználná üzleti modellje beteljesítéséhez.

Ez azonban nem nyerte el a nagy tartalomszolgáltatók osztatlan tetszését. A Disney és az NBC már be is jelentették, hogy blokkolni fogják saját tartalmaikat a Google webes tévészolgáltatásán keresztül. A Reuters értesülései szerint hasonlóra készül a Fox is – a médiavállalat belső értekezleteken vitatja meg a Disney-NBC duó lépéseinek hatását, és áll ki a tartalom blokkolása mellett.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Google TV kudarcra van ítélve. Az HBO például nagyon gyorsan megállapodásra jutott a keresőóriással, a Turner Broadcasting pedig már optimalizálta is weboldalait a szolgáltatáshoz. Ugyanakkor megérhető azok álláspontja is, akiknek nem tetszik a Google kísérlete. A nagy tévétársaságok ugyanis attól tartanak, hogy a vállalat ki fogja terjeszteni reklámpolitikáját a tévé világára is, amivel gyengíti a társaságok hirdetések feletti ellenőrzését, illetve elszívja a nézőket hálózataikból.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek