Connect with us

technokrata

A vártnál is többet fizethetnek a távközlési cégek

Kütyük

A vártnál is többet fizethetnek a távközlési cégek

Az sem kizárt, hogy a távközlési cégekre kivetett válságadóból származó bevétel jelentősen meghaladja majd a kormányfő által említett 61 milliárd forintot; van olyan vállalat, amelynek ez a teljes profitját is elviheti.

Szinte bizonyos, hogy elmaradnak a honi távközlési fejlesztések: jövőre alig fog növekedni a mobil széles sávú lefedettség, s csaknem bizonyos, hogy 2012-ben sem indul negyedik generációs mobilinternet-hálózat. A vezetékes oldalon az optikai, valamint következő generációs hálózatok fejlesztése szenvedhet késedelmet – mondták a Népszabadságnak az ágazati elemzők miután kiderült, a szektorban tevékenykedő cégek ötmilliárd forint árbevétel fölötti részének 6,5 százalékát kell válságadóként befizetniük.

Kivétel nélkül arra figyelmeztettek az elemzők, hogy a válságadó tervezete egyetlen elem csak, ma még nem tudható, milyen más háttér-megállapodások előzték meg az adó bevezetését. A cégek ugyanis kaphatnak olyan kedvezményeket is, melyek előnyét hosszú távon érezhetik.

A lap számításai szerint a Magyar Telekomra 40 milliárd, a Telenorra 11-12, a Vodafone-ra 7, a UPC-re pedig 4 milliárd forintos adó jut idén.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle