Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vártnál is többet fizethetnek a távközlési cégek

Kütyük

A vártnál is többet fizethetnek a távközlési cégek

Az sem kizárt, hogy a távközlési cégekre kivetett válságadóból származó bevétel jelentősen meghaladja majd a kormányfő által említett 61 milliárd forintot; van olyan vállalat, amelynek ez a teljes profitját is elviheti.

Szinte bizonyos, hogy elmaradnak a honi távközlési fejlesztések: jövőre alig fog növekedni a mobil széles sávú lefedettség, s csaknem bizonyos, hogy 2012-ben sem indul negyedik generációs mobilinternet-hálózat. A vezetékes oldalon az optikai, valamint következő generációs hálózatok fejlesztése szenvedhet késedelmet – mondták a Népszabadságnak az ágazati elemzők miután kiderült, a szektorban tevékenykedő cégek ötmilliárd forint árbevétel fölötti részének 6,5 százalékát kell válságadóként befizetniük.

Kivétel nélkül arra figyelmeztettek az elemzők, hogy a válságadó tervezete egyetlen elem csak, ma még nem tudható, milyen más háttér-megállapodások előzték meg az adó bevezetését. A cégek ugyanis kaphatnak olyan kedvezményeket is, melyek előnyét hosszú távon érezhetik.

A lap számításai szerint a Magyar Telekomra 40 milliárd, a Telenorra 11-12, a Vodafone-ra 7, a UPC-re pedig 4 milliárd forintos adó jut idén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés