Connect with us

technokrata

Csalódást keltett a Sony Ericsson

Kütyük

Csalódást keltett a Sony Ericsson

Ugyan a harmadik negyedévben újra jövedelmezővé vált a japán Sony és a dán Ericsson AB közös vállalkozása, ám profit és árbevétel elmaradt a várakozásoktól.

A most véget ért három három hónapban 49 millió eurós nettó profitot ért a Sony Ericsson, ami jelentős javulás a tavaly ilyenkori 164 millió eurós veszteséghez képest, ám elmarad a Bloomberg által megkérdezett elemzők átlagosan 59 milliós eurós várakozásától.

Az árbevétel 1,62 milliárd euróról 1,60 milliárd euróra esett, miközben az elemzők átlagosan azt várták, hogy 13 százalékkal 1,84 milliárd euróra nőjön az árbevétel. Az eladott egységek volumene az előző negyedhez képest 5 százalékkal, a tavalyi harmadik negyedévhez képest pedig 26 százalékkal esett vissza – az eladott telefonok átlagos ára azonban a tavalyi 114 euró után 154 euróra nőtt.

Bert Nordberg, a cég vezérigazgatója szerint stabilizálódik a Sony Ericsson teljesítménye, mivel az eladott egységeken belül jelentősen nő az okostelefonok aránya, és jól haladnak a kitűzőtt cél elérésének útján, miszerint az Android platformon működő telefonok elsőszámú gyártójává válnának.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle