Connect with us

technokrata

A Deutsche Telekomnál is a magyar válságadó a téma

Kütyük

A Deutsche Telekomnál is a magyar válságadó a téma

A magyar kormány által a távközlési társaságokra kivetett válságadó befolyásolhatja a Magyar Telekom osztalék- és befektetési politikáját – mondta Christopher Mattheisen, a cég elnök elnök-vezérigazgatója.

A társaság becslése szerint a Magyar Telekom az ilyen címen beszedendő teljes, körülbelül 61 milliárd eurós éves tételnek mintegy felét fizetheti ki.

“Egyelőre túlságosan korai még arról beszélni, hogy milyen pontos hatásai vannak az új adónak, befolyásolhatja befektetési, vagy osztalékpolitikánkat, de akkár mindkettőt is – idézte a Bloomberg a cégvezetőt.

Nem mondhatnám, hogy örülünk a fejleményeknek – mondta Mattheisen, aki azt is elárulta, hogy a Magyar Telekom többségi tulajdonosa, a Deutsche Telekom AG vizsgálja, hogy a különadó megfelel-e az Európai Unió szabályainak.

Az Európai Unió érvényes előírásai szerint a távközlési szektorban külön illeték csak azzal a céllal vethető ki, hogy az abból származó bevételeket az ágazat szabályozása során felvetődő költségekre fordítják – emlékeztetett Neelie Kroes informatikai és távközlési EU-biztos szóvivője pénteken Brüsszelben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle