Connect with us

technokrata

Döntés született a Telekom Srbija privatizációjáról

Kütyük

Döntés született a Telekom Srbija privatizációjáról

Döntött a belgrádi kormány csütörtöki ülésén a Telekom Srbija állami távközlési vállalat többségi tulajdonrészének eladásáról – jelentette a szerb média.

A határozat szerint a legnyereségesebb szerb állami vállalat 51 százalékát hirdetik meg eladásra. A nyilvános pályázatot a Financial Times című üzleti lapban jelentetik meg, és még az idén szeretnék lezárni a privatizációs eljárást.

A Telekom Srbija részvényeinek 80 százaléka van állami tulajdonban, a maradék 20 százalék a görög OTE távközlési vállalaté.

Korábban a Deutsche Telekomot, a Telekom Austriát, a France Telecome-ot emlegették lehetséges vevőként, de állítólag Európán kívüli érdeklődők is vannak, az egyiptomi Orascom és a China Mobile.

A szerb cég a legutóbbi értékelés szerint 2,43 milliárd eurót ér, vagyis a szerb kormány 1,24 milliárd euró bevételt remélhet az üzletből. A befolyó összeget a szerbiai infrastruktúra fejlesztésére fordítják az ígéret szerint.

A Telekom Srbija a tulajdonosa legnagyobb szerbiai mobilszolgáltatónak, az mt:s-nek, és összesen egymillió mobiltelefon-előfizetője van Boszniában és Montenegróban. A cég tavaly 150 millió eurós nyereséget ért el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom