Connect with us

Hirdetés

technokrata

A távközlési cégek beruházásaikat látnák veszélyben egy új adó miatt

Kütyük

A távközlési cégek beruházásaikat látnák veszélyben egy új adó miatt

Bár a kormányzat egyelőre nem adta konkrét jelét annak, hogy a távközlési cégekre is különadót vetne ki, szakmai körökben már beszélnek erről mint lehetőségről, jóllehet a Vodafone fikciónak tartja a feltételezést azért is, mert tapasztalatuk szerint a kormányzat megfontoltabban cselekszik, a szolgáltatókat érintő intézkedéseket megelőzően egyeztetni szokott.

A Vodafone hozzátette, bármilyen új adó bevezetése lassíthatja a cég beruházásait, illetve hatással lehet a fogyasztók pénztárcájára.

A Magyar Telekom pr-igazgatósága – a részletek ismerete nélkül – találgatásokba nem kívánt bocsátkozni. Az adónem bevezetésének mérlegelésekor a döntéshozók minden bizonnyal megfontolják a lehetséges hatásokat – köztük azt is, hogy egy ilyen kötelezettség hogyan fogná vissza a távközlési szektor évi százmilliárd forint nagyságrendű beruházásintenzív fejlesztéseit. Lapunk a napokban azt vizsgálta, hogy a különadó miként hatna a cégek papírjaira. Miró József, az Erste elemzője kifejtette, a korábbi pletykák szerint a pluszadó egy évig terhelné a távközlési és az energetikai szektort (Napi, 2010. szeptember 30., 13. oldal). (A témában lásd még írásunkat a 13. oldalon.)

A Telenornál szélesebb aspektusból közelítették meg a kérdést, és azt válaszolták: kutatási eredmények igazolják, hogy az internet-hozzáférés kiterjesztése mintegy 88 ezer munkahelyet teremtene Magyarországon 2020-ra és a megnövekedett internethasználat által generált gazdasági növekedésből eredően akár 805 milliárd forint többlet-adóbevételt jelenthetne ugyanebben az időszakban. Az új adók veszélyeztetnék a Telenor Magyarország és az iparág beruházásait a mobil szélessávú fejlesztésekbe, továbbá határozottan gátolnák az internettel összefüggő munkahelyteremtést.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés