Connect with us

Skype a Facebookban?

Kütyük

Skype a Facebookban?

VoIP telefonálás a világ legismertebb közösségi hálózatában.

Egyelőre hivatalos források nem erősítették meg, de az AllThingsD tudni véli, hogy a Skype és a Facebook partneri együttműködésre törekszik. Az ATD olyan screenshotokhoz fért hozzá, melyek szerint, ha a felhasználó összekapcsolja Skype és Facebook profilját, akkor a VoIP kliensen keresztül is elérheti közösségi hálózatban levő ismerőseit, függetlenül attól, hogy csevegésről, SMS-küldésről vagy hangalapú kommunikációról van szó. A dolog ráadásul fordítva is működne, azaz a Skype rendszerébe be lehetne jelentkezni facebookos azonosítókkal.

facebook skype

“Skypebook”

Azt, hogy a hír pletyka-e vagy csak korai értesülés, jelenleg még nem lehet eldönteni. Az ATD szerint a Skype 5.0-s változatának véglegessé válásakor debütál majd a lehetőség, amire még pár hetet várnunk kell. Akkor viszont mindenre fény derülhet.

Van ráció a dologban, hiszen mindkét fél nyerhet a lépéssel. A Facebook beépített csevegőfunkciója finoman szólva is egyszerű, itt tehát hatalmasat lehetne előrelépni egy szofisztikáltabb chatklienssel. A Skype pedig vezető pozícióba tudna jutni a Microsoft Live Messengerével szemben, hiszen gyakorlatilag hirtelen, a „semmiből” félmilliárddal nőne felhasználói tábora.

Különösen érdekes lehet az összefonódás a nemrég megszellőztetett Facebook-mobiltelefonok kapcsán, hiszen, ha létrejön, akkor a VoIP kliens akár a mobilkészülékbe is bekerülhet, facebookos alapokon…Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom