Connect with us

technokrata

Telefonáljunk ugyanannyiért külföldön is, mint itthon!

Kütyük

Telefonáljunk ugyanannyiért külföldön is, mint itthon!

Európa nemet mond a roamingdíjakra.

Az Európa Bizottság véget akar vetni annak a gyakorlatnak, mely szerint az egyes országokban működő mobilszolgáltatók extra tarifát számolnak fel az előfizetőnek, ha más országban jelentkezik be a hálózatra mobiltelefonja. Gyakran annak ellenére kell az otthon megszokott összeg sokszorosát kifizetni, hogy ugyanazon nemzetközi vállalat másik leányához csatlakozik a felhasználó készüléke. Ennek azonban nemsokára vége lehet.

A változást Neelie Kroes indítaná el, aki nemrég Viviane Reddinget váltotta a kommunikációs biztosi poszton. A szintén Benelux államokból érkező (Kroes holland, Redding luxemburgi származású) politikus elődje munkájának méltatása mellett vázolta fel grandiózus vízióját. Mint ismeretes, Redding szinte keresztesháborút hirdetett a roamingtarifák ellen, munkája eredményeként sikerült jelentős mértékben leszorítani a díjakat. Kroes viszont teljesen eltörölné a különbségeket az európai piacon, vagyis nagyjából ugyanannyiért telefonálhatnánk saját hazánkban, mint bármely más európai uniós országban.

Neelie Kroes

Internetre is
„Azt hiszem, mind egyetérthetünk abban, hogy jelen az árképzési politika igen messzi kapcsolatban áll csak a szolgáltatás költségével. El akarom érni, hogy a roaming és a nemzeti díjak közötti rés megközelítse a nullát – minél hamarabb, annál jobb.” – nyilatkozta Kroes. A politikusasszony szerint szükség van arra, hogy egy igazán kompetitív, azaz versenyző, ugyanakkor egységes távközlési piac álljon elő Európában.

Negatív példaként a belga helyzetet hozta fel: a flamand és vallon EU-s állampolgároknak 30-szor többet kell fizetni egy mobilos letöltésért külföldön, mint otthon. Kroes emellett azzal is ijesztgette a mobilszolgáltatókat, hogy egy igazi, egységes piacon a hang- és adatalapú illetve az SMS szolgáltatások közötti árkülönbség csak a különböző szolgáltatások tényleges költségei közötti különbséget tükrözik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák